Završen konkurs za novi most na ušću DTD kanala u Dunav

25.06.2019. | 021.rs

Gradska uprava odabrala je pobednička rešenja na arhitektonskom konkursu za idejno rešenje poslovno-ugostiteljskog objekta i pešačko-infrastrukturnog mosta na ušću DTD kanala u Dunav.

Izabrani radovi nisu prezentovani javnosti, već su na sajtu Uprave za građevinsko zemljište i investicije saopšteni rezultati konkursa.

Kako je navedeno, pristiglo je 10 radova i to svi od timova iz Srbije, a kao pobednički izabran je rad koji su napravile arhitekte Branislav Redžić, Dragan Ivanović, Zoran Milovanović, Dušan MIlošev, Milica Tasić, Nevenka Redžić, dok je autor konstrukcije Sreto Kuzmanović, konsultant Vanja Vukadinović Đurić, a fotografi Mlađen Jovanović i Igor Srdić.

Ušče DTD kanala u Dunav (screenshot Google Maps)

Konkurs je samo prvi korak ka gradnji mosta na ušću DTD kanala u Dunav, kao i hotela koji će se nalaziti pored, a koji u osnovi podseća na svetionik.

U dokumentaciji je navedeno da će novi most biti dug oko 180 metara i širok 6,2 metara, od čega će tri metra biti rezervisano za biciklističke staze, a ostatak za pešačke, koje će se nalaziti sa obe strane.

Biciklistička staza bi bila deo međunarodnog projekta koji se zasniva na izgradnji takozvanih „zelenih puteva" i biciklističkih staza duž Dunava, a njome bi trebalo da se povežu prirodne i istorijske znamenitosti Novog Sada i susednih regija.

Kada je u pitanju hotel, on će se nalaziti na samom ušću Kanala u Dunav. Preporučuje se da osim smeštajnih kapaciteta, u okviru objekta bude i konferencijska sala.

Za sada nije poznato kada bi se most gradio, mada bi prema infomacijama koje je 021.rs ranije objavio, njegova izgradnja mogla da usledi 2020. godine, kako je i predviđeno Strategijom održivog razgoja grada. Vrednost mosta se procenjuje na oko 14 miliona dinara.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Darko 09.09.2019.
Po zakonu za sve nelegalno izgrađene objekt...
Miodrag 27.08.2019.
Jedno pitanje. Šta ako je investitor NN lic...
Mladen 20.08.2019.
Mogao je put za Cacak i preko Panceva, srec...
Nikola K. 12.08.2019.
Oni koji to rade nisu normalni. Taj kip je ...
Goran 10.07.2019.
Kada ce da se uradi put Sremska gazela u Do...