INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Topola dobija dva nova mosta

10.04.2019. | Glas zapadne Srbije

Na vanrednoj sednici SO Topola pred odbornicima se našao Predlog Plana detaljne regulacije koji uključuje „Most Guriševci - Rudnik preko reke Jasenice“ i „Most Manojlovci - Jarmenovci preko reke Jasenice“.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- U protekle tri godine JP „Putevi Srbije“ su izvodili radove na Državnom putu II A reda (Topola - Donja Šatornja - Rudnik - Bućin Grob). Veza sa Državnim putem I B reda most Guriševci - Rudnik i most Manojlovci - Jarmenovci su sastavni deo ovog puta. Prilikom izvođenja radova na rekonstrukciji ovog puta ustanovljeno je da su ovi mostovi dotrajali i da nije moguća njihova rekonstrukcija već je potrebno izgraditi nove mostove. Prema prostornom planu opštine Topola kako bi se stvorio osnov za izdavanje građevinskih dozvola za izgradnju pomenutih mostova bilo je potrebno da se izrade planovi detaljne regulacije. Obzirom da je državni put Topola - Donja Šatornja - Rudnik - Bućin Grob, od velikog značaja za opštinu Topola potrebno je da se problem mostova na ovom putu hitno reši - rekla je u svom obraćanju Ivana Šević, načelnica za urbanizam opštine Topola.

Ona je podsetila da je trenutno preko mostova zabranjeno kretanje prevoznih sredstava nosivosti preko 3,5 tone.

Odbornici su usvojili ovaj Predlog Plana što je prvi korak kojim se stiču uslovi da Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture izda lokacijske uslove i građevinsku dozvolu Javnom preduzeću Putevi Srbije za izgradnju novih mostova.

Putevi Srbije finansiraće oba mosta i na novim mostovima neće biti ograničenja nosivosti.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;