INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Beograd dobija još jednu fontanu

28.02.2019. | Tanjug

Na Cvetnom trgu u Beogradu biće izgrađena fontana koju će donirati kompanija Voda voda. Ugovor o donaciji fontane potpisan je u Starom dvoru. U pitanju je akcija izgradnje 54 fontane u Beogradu, koja je predložena prošle godine.

- Mi smo uradili analizu gde je sve moguće izgraditi fontane i počeli smo sa realizacijom ove ideje. Do sada je izgrađeno nekoliko fontana, a prva je fontana u ulici Strahinjića bana - rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Osim toga, naveo je da je jedna fontana izgrađena i u dvorištu Prihvatilišta za decu u Ulici Živka Davidovića, koje je otvoreno 25. februara.

Trenutno se projektuje novih 11 fontana, a jedna od njih će biti kod Bogoslovije, gde će se nalaziti i jedna umetnička skulptura, rekao je Vesić i dodao da će ta fontana biti donacija Naftne industrije Srbije.

- Neke fontane će biti finansirane iz budžeta, a za neke ćemo tražiti donatore. Drago nam je što je Voda voda prva kompanija koja se javila da donira fontanu - rekao je Vesić i dodao da će fontana na Cvetnom trgu biti prelepa. Vrednost donacije je oko 150.000 evra.

Vesić je pojasnio da fontana na Cvetnom trgu neće biti velika kao ona na Slaviji, ali će biti fontana kakve u Beogradu nema, a kakve su u svetu sada popularne - parterna fontana po kojoj će ljudi moći da hodaju.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;