INFONET-468X60-BANNER

„Belo odelo“ za fontanu na Slaviji

31.10.2017. | Branka Vasiljević | Politika

Fontana na Slaviji dobila je „belo odelo”. Nije reč o skafanderu koji bi je grejao zimi, već o zaštitnoj opremi koja će je čuvati dok se ne završi obnova Slavije. Kada taj graditeljski poduhvat bude okončan, što se očekuje 16. novembra, vodoskok će proraditi i u funkciji biti i u toku zime, tvrde u Sekretarijatu za investicije.

Na početku izgradnje govorilo se da će ovaj vodoskok kao i svi u gradu biti u funkciji do 1. novembra, odnosno i duže ako lepo vreme potraje i temperatura se ne spusti na nulu. Potom se moglo čuti da će posle sezone ona postati mesto za jelku i novogodišnje ukrase.

Ali kada je fontana završena i u nju ugrađeni grejači koji omogućavaju da mlaznice ispuštaju vodu i na minus 20, nadležni su istakli da će ona raditi cele zime.

- Mislim da je na početku izgradnje fontane došlo do zabune. Nije rečeno da će u okviru fontane biti jelka. Mlaznice proizvode svetlosne efekte, tako da mogu da oblikuju različite vodene ukrase, pa i one poput jelke - rekao je Goran Vesić, gradski menadžer.

On je napomenuo da fontana na Slaviji ima senzore koji automatski prilagođavaju režim rada i to posebnim kompjuterskim softverom.

- U slučaju da duva jaka košava fontani će biti smanjena visina mlaza ili će automatski biti prebačena u režim mirovanja - kaže Vesić.

Sezona rada beogradskih javnih česama i fontana traje od proleća do kraja jeseni, odnosno od 1. aprila do 1. novembra.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;