INFONET-468X60-BANNER

Radovi na muzičkoj fontani na Slaviji teku po planu

17.05.2017. | Beoinfo

Gradski menadžer Goran Vesić, direktor Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda Branislav Popović i direktor PMC inženjeringa Nikola Vukanić obišli su danas (17.05.2017) radove na izgradnji fontane na Slaviji i uverili se da oni teku po planu.

- Radovi teku po utvrđenoj dinamici, poštuju se rokovi i nema većih poteškoća. Dobili smo obećanje da će ova prelepa fontana biti otvorena kako je i planirano, 6. juna - rekao je Vesić.

Fontana je projektovana tako da je centralni kružni prostor u potpunosti transformisan u fontanu u unutrašnjem delu, a po obodu je planirana staza za održavanje i zelena površina.

Fontanu u osnovi čini kružni bazen prečnika 32 metra. Vodna slika se sastoji od centralnog mlaza maksimalne predviđene visine 16 metara i šest koncentričnih vodnih prstenova. Vodni prstenovi mogu se kombinovati i formirati kompleksne slike, a mogu raditi i nezavisno. Režim rada fontane će biti podeljen na redovan i redukovan režim, a posebno će biti ugrađen sistem za multimedijalni odnosno muzički režim rada. Ugrađeni softver će omogućavati automatski rad vodnih slika, rasvete, zvuka, merenje brzine vetra i nivoa vode u bazenu i rezervoaru.

Upravljački sistem je smešten u mašinskoj prostoriji pod zemljom, gde je smeštena hidrauličko-mašinska oprema, oprema za tretman vode, elektrooprema, sistemi za upravljanje vodnim figurama i dekorativnom rasvetom fontane, kao i sva ostala oprema i alati koji su neophodni za ispravan rad fontane i njeno redovno održavanje.

Zimi je predviđeno gašenje fontane i pražnjenje bazena i cevovoda. U bazenu će tada biti postavljena jelka ili druge novogodišnje skulpture. Izvođač je dužan da obezbedi funkcionisanje fontane i održavanje fontane godinu dana nakon završetka radova.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;