INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Koji će radovi biti finansirani iz novog ruskog kredita?

14.01.2019. | B92

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović kaže da se prilikom posete ruskog predsednika Vladimira Putina očekuje potpisivanje važnog ugovora za železnicu. Mihajlović je za Prvu TV kazala da je pre svega reč o ugovoru vrednom 230 miliona evra za elektrifikaciju pruge Stara Pazova-Novi Sad, koja će biti završena 2021. godine.

Takođe, jedan od sporazuma će biti i onaj koji se tiče izgradnje dispičerskog centra a za taj projekat se već dve godine radi tehničko-projekta dokumentacije i trebalo biu da napokon reši upravljanje železničkim i putničkim saobraćajem.

Na pitanje kako je moguće da Srbija tako nešto nema, Mihajlović je kazala da se u prethodnih pet decenija na žalost nije mnogo ulagalo u železnički saobraćaj i istakla da je u 2018. godini rehabilitovano 250 kilometara pruga.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Ona je navela i da će pruga Beograd-Budimpešta biti bez ukrštanja puteva.

Takođe je istakla da se radi na izradi projektne dokumentacije za nastavak rehabilitacije barske pruge.

- Prošle godine smo završili Resnik - Valjevo u dužini od 77 kilometara. Od Valjeva do Vrbnice, odnosno Užica možemo da očekujemo da 2020. počnemo radove. To će biti skoro 200 kilometara rehabilitovane barske pruge - kazala je ona.

Govoreći o saradnji sa Ruskim železnicama, Mihajlovićeva je kazala da je reč o jednoj od najboljih svetskih kompanija i da je saradnja odlična.

- Ruske železnice su svaki ugovor ispoštovale u dan, nijedan jedini problem nismo imali sa njima. Stara Pazova - Novi Sad je najteža deonica na pruzi do Budimpešte, radimo vijadukt, tunel Čortanovci - navela je ona.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;