INFONET-468X60-BANNER

Ski staza na Avali duga pola kilometra?

28.09.2018. | Tanjug

U Beogradu su počeli pregovori o projektu izgradnje ski staze na Avali, ukupne dužine oko 550 metara, koja bi jednim delom bila pokrivena posebnom podlogom za korišćenje u uslovima bez snega, rečeno je Tanjugu u Skijalištima Srbije.

- U toku su pregovori oko ralizacije projekta Avala, na inicijativu i predlog JP Skijališta Srbije. Planirani sportsko-rekreativni sadžaji nalazili bi se uz Mitrovićev dom, ispod avalskog tornja do podnožja Avale, u pravcu Pinosave - kažu u Skijalištima.

Prema predloženoj studiji, na Avali je s pratećim sportsko-rekreativnim sadržajima predviđen jedan ski lift tipa- sidro, kao i poligon za početnike.

Predviđena je jedna ski-staza ukupne dužine oko 550 metara.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Pored skijaške infrastrukture, planirani su i zabavni sadržaji: bob na šinama, avantura park sa stenom za penjanje, zip lajn, mini golf, dečije igralište i drugi sadržaji.

Ukupna površina skijališta s pratećim objektima iznosi oko 4,5 hektara.

Centar je planiran tako da se može fazno realizovati, tako da bi prva faza obuhvatila izgradnju skijališta s pratećom infrastrukturom: ski lift tipa sidro ili tanjir, ski staza, osvetljenje ski staze, poligon za obuku, objekti u funkciji skijališta, fabrika snega, specijalna mehanizacija i parking prostor.

Druga faza obuhvata izgradnju zabavno-rekreativnih sadržaja i to: bob na šinama, zip lajn, teren za mini golf, avantura park sa dečijim igralištem, stena za penjanje, dekorativna slova i sitan inventar, kažu u Skijalištima Srbije.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;