INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

U novom izdanju čak 40 čukaričkih parkova

09.03.2018. | G.N. | Novosti

Opština Čukarica budžetom za ovu godinu, predvidela je uređenje parkova na svojoj teritoriji, koji nisu u nadležnosti gradske uprave. Stoga je iz opštinske kase izdvojeno osam miliona dinara kako bi se ova lokalna samouprava ozelenela i održavala na zadovoljavajućem nivou. Nakon konkursa za posao, firma Plan centar d.o.o. preuzeće brigu o parkovima do kraja 2018. godine.

Najuspešnija firma koja je učestvovala na konkursu, Čukarici će pružiti usluge kultivisanja zapuštenih zelenih parkovskih površina, a imaće i obavezu njihovog daljeg redovnog i periodično - sezonskog održavanja. Zahtevom za održavanje je obuhvaćeno čak 40 zelenih površina širom Čukarice. Tako će zaposleni imati pune ruke posla na Banovom brdu, Ceraku i Žarkovu, u Sremčici, Velikoj Moštanici, Ostružnici, Umci, u Železniku, Rušnju i na Čukaričkoj padini. Najviše parkova biće uređeno u Žarkovu.

- Na adresu opštine stigle su dve ponude - stoji u odluci o dodeli ugovora. Firma Plan centar tako će u narednim mesecima imati zadatake dva komunalna preduzeća - Zelenila i Gradske čistoće. Njihovi zaposleni održavaće ukrasne bašte, uklanjati otpatke, obrezivaće drveće i šišati živice, a takođe će i saditi nove mladice.

Plan centar brinuće o parkovima svojim sredstvima rada i materijalom. Na to su pristali pri prijavljivanju na tender. Takođe, priložili su i dokaz o posedovanju odgovarajuće opreme.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;