SFSOPLATE-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Zvanično otvaranje nove autobuske stanice u petak

26.09.2024. | Gradjevinarstvo.rs

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić najavio je da će nova autobuska stanica na Novom Beogradu biti zvanično otvorena u petak, 27. septembra, dok će kompletan autobuski saobraćaj biti prebačen na ovaj objekat tokom vikenda. Stanica će početi sa radom u nedelju, 29. septembra, nakon skoro šest godina od početka izgradnje.

Autobuska stanica

Planirani izgled (Foto: Proaspekt)

Šapić je gostujući na RTS-u istakao da će do kraja njegovog mandata Beograd doživeti značajne promene, među kojima je i realizacija projekta "Mali metro", koji će potpuno promeniti saobraćajnu strukturu grada, preneo je Beoinfo.

Prema njegovim rečima, Stari savski most biće zatvoren za železnički saobraćaj početkom novembra i na njemu će početi radovi. Kreću i radovi na izgradnji tunela ispod Ekonomskog fakulteta, a biće potrebno oko godinu dana da se izmeste instalacije.

Nakon toga počinje bušenje tunelskih cevi, a izgradnja tunela bi trebalo da se završi za tri i po godine, dok će novi most biti izgrađen za dve godine.

Gradonačelnik je naveo da će novi most, za koji predložio da se zove "Novi srpski most", imati po dve saobraćajne trake u svakom pravcu, tramvajske šine, biciklističku i pešačku stazu. Takođe, predviđeno je proširenje bulevara i izgradnja pet kružnih tokova na novobeogradskoj strani, što će omogućiti lakši i brži prolaz kroz grad.

Šapić je naglasio i značaj projekta "Ekspo", koji je pod nadležnošću Vlade Republike Srbije, ali će Grad Beograd imati koristi od novih infrastrukturnih objekata kao što su stadion, pruga i sajamski prostor.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


TOYOTA-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Aca 14.09.2024.
Dovoljno je voziti se Bulevarom od Kaluđeri...
DARKO 09.09.2024.
Mogli bi i da napravite hotel, obzirom na k...
Nikola 03.09.2024.
Prodje jun odavno, djubra i napustenih pump...
Maja Gavric 23.08.2024.
Moram priznati da sam malo zatecena ovim re...
Marko 19.08.2024.
Bravo, i hvala za edukativni tekst

;