INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Kanalizacija konačno i u Batajnici

11.01.2018. | G.N. | Novosti

Zemunsko naselje Batajnica, ove godine trebalo bi konačno da dobije kanalizaciju. Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda raspisala je tender za izgradnju mreže u dužini od 5.374 metra. Prema planu, radovi će početi u februaru ili martu, a investicija će koštati skoro tri miliona evra.

Iako je prvobitno rok za ponude zainteresovanih investitora bio do 3. januara, on je produžen za još nedelju dana.

- Projektom je planirana izgradnja kanalizacije u ulicama Slobodana Macure, Maksima Brankovića, Jovana Brankovića, Majora Zorana Radosavljevića i Vojvođanskih brigada - rekao je gradski menadžer Goran Vesić. - One prolaze kroz četiri mesne zajednice u Batajnici, tako da će veliki broj domaćinstava dobiti priliku da se posle završetka radova priključi na cevi za otpadne vode.

Nakon obavljenog posla, na kanalizaciju će biti priključeni javni objekti u Batajnici - Dom zdravlja i deo naselja oko škole. Ipak, da bi ova ideja bila ostvarena, pre toga je bilo potrebno da se završi kišni kolektor Zemun Polje - Dunav. Tokom ove godine izgrađena je njegova poslednja deonica u dužini od tri kilometra.

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju grada Beograda trenutno priprema dokumentaciju za izgradnju 1,2 kilometra vodovoda u naselju Šangaj. Takođe, u pripremi je papirologija za izgradnju pružnog prelaza u samoj Batajnici, projektovanje vodovoda za intermodalni terminal, kao i prikupljanje tehničke dokumentacije za batajničko groblje.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;