Završni radovi na Sarajevskoj zaobilaznici - Do kraja oktobra u funkciji spoj na Koridor 5C

11.10.2017. | eKapija

Nakon što su u više navrata probijeni rokovi za završetak gradnje Sarajevske obilaznice lot 2C, koja treba da spoji kružni tok na Stupu s Ulicom Safeta Zajke u Briješću, radovi su u završnoj fazi.

Prema planovima, do kraja oktobra vozači bi trebali iz Briješća, odnosno ulice Safeta Zajke, direktno da se ukljuju na auto-put A1 i Koridor 5C, prenosi Sarajevo-construction.

Kako je rečeno iz Cesta Federacije BiH, koje su implementator projekta, na ovoj deonici rešeni su imovinsko-pravni odnosi te se radovi odvijaju planiranom dinamikom.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

- Na delu spoja s Ulicom Safeta Zajke u Briješću u toku je gradnja kružnog toka, sa koga će se uključivati prema auto-putevima. Trenutno se gradi kružni tok, postavljaju tamponski sloj i ivičnjaci, gradi se potporni zid i radi odvod kišnice te postavljaju elektroinstalacije - kazali su iz Cesta FBiH.

Izgradnjom ove saobraćajnice biće poboljšano povezivanje severnog i zapadnog dela grada, ali time problem neće biti trajno rešen.

- Potrebno je izgraditi dodatne gradske deonice, prvenstveno gradski auto-put, koji bi se direktno povezao na izgrađenu Sarajevsku zaobilaznicu, kao i određene longitudinalne i transverzalne pravce, čime bi se, u najvećoj meri, rešilo pitanje saobraćajnih gužvi - naveli su iz Cesta FBiH.

Deonica lot 2C duga je 1.200 metara, a za gradnju je potrošeno 9,5 mil KM. Inače, kako kažu iz Cesta FBiH, spoj Sarajevske obilaznice iz pravca Briješća s Ulicom Safeta Zajke privremeno je tehničko rešenje, do izgradnje gradskog auto-puta, koji je još na dugom štapu.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Cane 02.08.2021.
To rušenje objekata ne ide nikom u prilog,p...
Jovan Vranjes 02.08.2021.
Opstina zemun nam je prodala placeve sve po...
Maki 28.07.2021.
Šta je sa nelegalnim zgradama gde investito...
Žile 28.07.2021.
Traže legalizaciju zgrada starih preko 40 g...
Predrag 24.07.2021.
Interesuje me cena po mq kako se krece