INFONET-468X60-BANNER

Oglašena nova prodaja parcela za izgradnju tržnog centra u Novom Sadu

16.08.2017. | N.Subotić | Novosti

Još se čeka na početak gradnje modernog tržnog centra u Bulevaru Jaše Tomića. Na prvoj prodaji nije bilo kupca za parcele koje su ponuđene za 87 miliona dinara.

Novosađani, koji stanuju u okolini Železničke stanice, kako stvari stoje, moraće da pričekaju na eksluzivnu kupovinu u novom tržnom centru u samom komšiluku. Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije ponovo je zakazala prodaju zemljišta na uglu Bulevara Jaše Tomića i Ulice Jovana Hranilovića, pošto na prvoj licitaciji 22. juna zemljište nije dobilo vlasnika.

Na ovom neuređenom gradskom zemljištu, koje je trenutno pod šikarom, trebalo bi, kako su zamislili urbanisti, da bude sagrađen veliki tržni centar, na ukupnoj površini od 8.000 kvadratnih metara. Zbog toga je Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije ponovo na svojoj internet strani oglasila prodaju ovog placa, koji se, kao i prethodni put, nudi po početnoj ceni od 86,9 miliona dinara.

Na prodaju se zajedno nude dve parcele, površine 2.382 i 1.740 kvadratnih metara, na kojima će, kako se navodi u oglasu, biti dozvoljena gradnja objekta sa visokim prizemljem i indeksom zauzetosti parcele od 30 odsto.

Sama namena zemljišta, inače, definisana je Planom generalne regulacije novog gradskog centra sa okruženjem, kojim je predviđena namena dve parcele namenjene za poslovni objekat.

- Lokalitet je opremljen uličnim instalacijama vodovoda i kanalizacije, kao i elektroenergetskim instalacijama - stoji u oglasu.

Planirano je da prilaz parcelama bude iz Ulice Jovana Hranilovića, koja još nije uređena u punom profilu. Interesantno je i da se jedna od ponuđenih parcela, iako se nalazi u širem centru Novog Sada i dalje u izvodu lista nepokretnosti vodi kao - njiva prve klase.

Žitelji ovog dela grada, inače, više puta su se žalili što je ovaj neuređeni prostor, zbog zapuštenosti, postao omiljeno stecište beskućnika.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;