INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Raiffeisen Leasing i Evropska investiciona banka potpisali ugovor o zajmu

19.05.2017. | Gradjevinarstvo.rs

Evropska investiciona banka (EIB) i Raiffeisen Leasing d.o.o. potpisali su u Beogradu ugovor o zajmu, vredan 20 miliona evra.

Raiffeisen Leasing će odobravati finansijski lizing iz ove kreditne linije, koja je namenjena prevashodno sektoru malih i srednjih preduzeća, kao i projektima koje promoviše Vlada Republike Srbije, zatim investicijama u oblasti ekonomije znanja, energetike, zaštite životne sredine, zdravstva, obrazovanja, industrije, turizma i drugih uslužnih sektora. Finansijski lizing se odobrava sa rokom otplate dužim od dve godine, po povoljnim kamatnim stopama.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

Raiffeisen Leasing, u saradnji sa EIB-om, želi da ovim zajmom domaćoj privredi omogući pristup kapitalu, koji je preko potreban za poslovanje u izazovnom ekonomskom okruženju, ali i za pospešivanje ekonomskog razvoja države u celini. Inače, ovo je četvrta saradnja Raiffeisen Leasing-a i EIB-a na projektu finansiranja malih i srednjih preduzeća u Srbiji.

Raiffeisen Leasing d.o.o. Beograd, čiji je vlasnik Raiffeisen banka a.d. Beograd, jedna je od vodećih lizing kompanija u Srbiji. Kompanija je osnovana februara 2003. godine, sa sedištem u Beogradu, čime je proširen obim usluga koji je u ponudi Raiffeisen Group na tržištu Srbije, kako za pravna lica, tako i za stanovništvo.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;