INFONET-468X60-BANNER

Stoti plutajući bager pušten u pogon

21.11.2016. | Gradjevinarstvo.rs

Već dugi niz godina fabrika FFA Fiebig Fördertechnik und Anlagenbau Gmb uspešno proizvodi i montira širom sveta postrojenja za šljunkare i kamenolome. Firma je specijalizovana za razvoj i proizvodnju mašina za vađenje, separatisanje i preradu kamenih materijala, a vodeći je proizvođač bagera za mokro jaružanje šljunka i peska.

Za vađenje šljunka i peska u mokrom procesu postoje različite tehnologije eksploatacije. Njihova upotreba zavisi o karakteristike deponije i odgovarajućih planova vađenja.

Za korišćenje pristupni su plutajući grajfer bageri, šraperi-strugači, plutajući usisni bageri i vedričari u različitim verzijama.

Nedavno je u fabrici FFA Fiebig, proizveden 100-ti plutajući bager za eksploataciju šljunka i peska iz podvodne dubine 100 m, koji je montiran i pušten u pogon u okolini Minhena.

Fiebigovi bageri rade po svim kontinentima sveta, a najviše u Evropi. Zastupništvo Mureck u Austriji, na granici sa Slovenijom, prodalo je najviše plutajućih Fiebigovih bagera u Austriji, Sloveniji, Hrvatskoj, Mađarskoj, Slovačkoj, Rumuniji i Bugarskoj.

Najmanji plutajući bager kopa sa grajferom od 3,3 m³ a največi od 14 m³ u Bugarskoj. Njihov kapacitet je od 100 m³/h do 1.000 m³/h i mogu vaditi šljunak i pesak do 120 m dubine.

Za područja sa finim šljunkom i peskom Fiebig proizvodi plutajuće usisne bagere, koji mogu da crpe materijal do 50 m dubine. Za razmrdavanje tvrdog dna Fiebigovi usisni bageri koriste JET-mlaznice ili Caterpiller lanac sa noževima.

Treba napomenuti, da je FFA Fiebig jedini proizvođač plutajućih bagera i opreme za šljunčare i kamenolome, koji proizvodi sve komponente u vlastitoj fabrici u Nemačkoj i zbog toga su njegovi proizvodi opravdano „Made in Germany“.

Više o ovome možete pogledati ovde.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


TENGE-300X250-BANNER
SSAB-300X250-BANNER
West Balkans Machinery
DOKA-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;