INFONET-468X60-BANNER

Završen arhitektonski konkurs za adaptaciju tri hale Beogradskog sajma

17.11.2016. | eKapija

Društvo arhitekata Beograda objavilo je rezultate arhitektonskog konkursa rekonstrukcije i adaptacije hala 7, 8 i 9 Beogradskog sajma. Umesto „Bazara“, osmišljen je konferencijski centar, sale za seminare i sastanke, kongresna dvorana i sl.

Prva nagrada na konkursu nije dodeljena. Drugu nagradu, dobio je autorski tim koji čine Ana Mihailović, Aleksandar Subotić, Snežana Subotić, Taras Subotić i Ivan Ćalović. Vrednost druge povišene nagrade iznosi 450.000 dinara.

Slika. Idejno rešenje koje je osvojilo drugo mesto (preuzeto sa www.dab.rs)

Treću nagradu dobio je tim Dušan Stojanović, Pavle Stamenović, Marija Morošan, Miloš Jokić. Vrednost treće povišene nagrade iznosi 350.000 dinara.

Dodeljena su i tri jednakovredna otkupa, od po 120.000 dinara. Dobili su ih sledeći timovi: tim - Ilja Mikitišin, Igor Mikitišin, Workshop 4mindARCHITECTURE, Beograd; tim - Borislav Petrović, Ivan Rašković, Marija Blagojević, Saša Dimitrić, Dragana Dobrisavljević, Predrag Živković, Zvonimir Mance, Boris Petrović, Milica Sekulić, Nada Jelić; tim - Dejan Milanović, Srđan Tadić, navedeno je na sajtu DAB-a.

Zadatak na konkursu je bio da se osmisli jedinstveni konferencijski centar, sa pratećim sadržajima. On treba da parira savremenim poslovnim centrima, a plan je da funkcioniše nezavisno od drugih delova sajma, kao dnevni poslovni centar (bez smeštajnih kapaciteta) za male i srednje kongrese, konferencije, sastanke, skupove, seminare, prezentacije i predavanja.

Kako je ranije najavljeno, cilj konkursa bio je da se dođe do najboljih rešenja za buduću realizaciju projekta.

- Izabrana konkursna rešenja biće osnov za izradu projektne dokumentacije neophodne za podnošenje zahteva za dobijanje lokacijskih uslova, potom izradu projekta projekta za dobijanje građevinske dozvole, kao i projekta za izgradnju (u slučaju da se investitor - Beogradski sajam, opredeli za ovakvu proceduru) - naveo je raspisivač konkursa.

Do sredine decembra 2016, svi radovi biće objavljeni i predstavljeni javnosti, na sajtu DAB-a. Osim toga, najavljeno je organizovanje izložbe radova, kao i diskusija o njima.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;