INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

"Ada Mall" počinje da se gradi krajem godine

14.09.2016. | Beobuild

Tokom aprila ove godine najavljena je izgradnja još jednog maloprodajnog centra u Beogradu, na prostoru nekadašnje Minelove fabrike u Radničkoj ulici. Ova lokacija nalazi se nadomak Ade Ciganlije, pa će pored stanovnika ovog dela grada tržni centar biti dostupan i velikom broju posetioca gradskog jezera. U tom smislu, ovaj objekat treba da nadoknadi nedostatak kvalitetnog maloprodajnog prostora i upotpuni komercijalno-turističku ponudu ove atraktivne gradske zone. Sa 34.000 kvadrata prostora za izdavanje "Ada mall" će biti jedan od većih maloprodajnih objekata u gradu i prvi moderni tržni centar na Čukarici.

Ilustracija (www.pixabay.com)

U odnosu na ostale objekte ovog tipa, može se primetiti pohvalan iskorak kada se govori o arhitekturi i izboru fasade. Talasasto oblikovanje volumena uz kaskadnu spratnost upotpunjeno je kombinacijom fasadnih brisoleja sa velikim staklenim površinama i ozelenjenim spratnim terasama. Tržni centar imaće skoro 1000 parking mesta, tri nivoa kvalitetnog prodajnog prostora i multifunkcionalni prostor za događaje. U okviru projekta biće izgrađena i posebna pešačka pasarela, koja će tržni centar direktno povezati sa autobuskim stajalištem u Radničkoj ulici na pravcu ka gradu. Glavni ulaz u objekat biće iz Radničke ulice, dok će se pristupi podzemnoj garaži nalaziti bočno u Paštrovićevoj ulici. Arhitektonsko rešenje izradio je londonski arhitektnoski studio Design international.

Investitor je kompanija GTC, već poznato ime na tržištu poslovnog prostora, koja ovim projektom ambiciozno ulazi u segment maloprodaje. Na lokaciji su do sada završena sva neophodna geomehanička istraživanja, dok se početak gradnje očekuje krajem ove godine. Otvaranje tržnog centra planirano je za jesen 2018. godine.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


LHR
LHR
NOVI BEOGRAD
www.lhr.rs

hiCAD
hiCAD
NOVI SAD
www.hicad.biz

ATM
ATM
SUBOTICA

OKTAVUS
OKTAVUS
NOVI BEOGRAD
www.oktavus.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;