INFONET-468X60-BANNER

Raspisan neobavezujući javni poziv za izgradnju zgrade Železničke stanice „Beograd centar“

30.08.2016. | eKapija

Republička direkcija za imovinu raspisala je neobavezujući javni poziv za prikupljanje pisama o zainteresovanosti za izgradnju zgrade Železničke stanice „Beograd centar“ i pratećih komercijalnih sadržaja.

Kako je navedeno, izgradnja se vrši tako što Republika Srbija ulaže zemljište i omogućava gradnju na već izgrađenim objektima, a potencijalni partner finansira izgradnju Zgrade železničke stanice i komercijalnih sadržaja (zajednička izgradnja).

Stanična zgrada „Prokopa“ gradi se po parametrima koji su već opredeljeni Urbanističkim projektom i po zakonu je u javnoj svojini Republike Srbije. Potencijalni investitori mogu dati svoje idejno rešenje u skladu sa urbanističkim parametrima, a nadležna tela i organi će oceniti da li je moguće i potrebno, po tom idejnom rešenju, menjati postojeći urbanistički projekat.

Po analizi primljenih pisama o zainteresovanosti, nadležni organi Republike Srbije mogu pokrenuti odgovarajući postupak za izbor partnera, a analizu će vršiti mešovita radna grupa, obrazovana od Vlade i sastavljena od predstavnika Direkcije, Ministarstva građevinarstva saobraćaja i infrastrukture, grada Beograda, Privrednog društva Infrastruktura železnice Srbije i Preduzeća za izgradnju železničkog čvora Beograd.

U pozivu se ističe da je on u svemu neobavezujući i da se objavljuje samo u cilju ispitivanja tržišta, te ne obavezuje Direkciju da pokrene bilo kakav postupak izbora partnera.

Rok za dostavljanje ponuda je kraj oktobra.

Podsetimo, buduća glavna železnička stanica „Beograd centar“ u Prokopu, posle 40 godina radova, otvorena je za saobraćaj početkom januara 2016. godine. Sredinom ovog meseca, sa grupom izvođača koju predvodi Strabag, potpisan je ugovor za izgradnju pristupnih saobraćajnica, čiji se završetak očekuje u maju sledeće godine, dok bi kompletno Železnička stanica „Prokop“ trebalo da bude završena 2018. godine.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;