INFONET-468X60-BANNER

Valjevo: Novo ruho parka Pećina

28.04.2016. | B. Puzović | Novosti

Najznačajniji gradski park, poznat pod nazivom Pećina, dobio je moderan izgled i brojne nove sadržaje za sve generacije.

Na ulazu u omiljeno mesto za odmor i rekreaciju Valjevaca izgrađen je manji trg za igranje, ples, ali i – šah. Napravljena je trim-staza, a donji deo Pećine biće kompletiran izgradnjom veštačke stene za penjanje... Inače, kako je zamišljeno, prvi deo parka biće namenjen za sport i rekreaciju, u drugom će najviše uživati ljubitelji ekstremnih sportova, a treći će postati svojevrsno carstvo najmlađih žitelja grada na Kolubari.

S obzirom na to da je uspešno sanirano klizište koje se bilo pojavilo u parku, planirano je da – već do kraja godine –budu izgrađene sve pešačke staze...

- Najnoviji radovi su koštali oko 10 miliona dinara, a kada rekonstrukcija bude završena, park Pećina će biti među najlepšima u Srbiji – kaže Dragan Jeremić, direktor „Direkcije za urbanizam, građevinsko zemljište, puteve i izgradnju Valjeva“. - Inače, ovim projektom smo konkurisali za sredstva koje dodeljuje Ministarstvo omladine i sporta, ali nismo dobili sredstva, pa smo renoviranje obavili sopstvenim novcem. Ukupno, do sada je u obnovu Pećine uloženo oko 30 miliona dinara.

Jeremić ističe i da je – za završetak staza sa ivičnjacima, te tartan-podloge za odbojkaški i košarkaški teren, u čijoj sredini su šahovska tabla i podijum, odnosno početak trim-staze duge oko 700 metara – potrebno još sedam miliona dinara. Kaže i da je teren sa spravama na dečjem igralištu poklonila „Koka-kola“, dok će se „Direkcija“ sama potruditi da na Pećini proradi i postojeći javni toalet, koji nikada do sada nije bio u funkciji...

Zelenilo

- Svi platoi na staze u Pećini su rađeni isključivo po prethodnim trasama, koje se nisu koristile – kaže arhitekta Marija Mitrović. - Radi lakšeg pristupa sadržajima dodali smo pristupne staze, a posađena su i brojna stabla, pa je park dodatno obogaćen zelenilom.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;