INFONET-468X60-BANNER

U junu kreće gradnja pasarele od Kalemegdana do Beton hale

21.03.2016. | Tanjug

- Pešačka pasarela, koja će spojiti Kalemegdan i Savsko pristanište, počeće da se gradi u junu, a projekat će koštati oko milion evra, najavio je Milutin Folić – glavni gradski urbanista.

„Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda“ raspisaće tender za izvođača radova u maju, a prema planu, završetak se očekuje do kraja ove godine.

- Pre tri dana Grad Beograd sklopio je ugovor sa Saobraćajnim institutom CIP koji nam je donirao projekat pešačke pasarele. Sa usvajanjem Plana generalne regulacije, stekli su se uslovi da u narednih mesec dana dobijemo i lokacijske uslove kako bi se raspisao tender za izvođače radova – rekao je Folić za „Novosti“.

Pasarela se sastoji iz tri dela – mosta koji povezuje Kalemegdan i parking na „Beton hali“, vijugave rampe za silazak na Savsko šetalište i skulpture u kojoj se nalazi lift.

- Reč je o objektu koji je umetničko delo, a ujedno i izuzetno koristan most koji povezuje važne pešačke koridore – naveo je glavni urbanista, koji je uveren da će pasarela već od sledeće godine postati jedna od atrakcija prestonice i nezaobilazno mesto za turiste.

Projekat britanskog vajara Ričarda Dikona i Mrđana Bajića, obogatio je tim inženjera CIP i arhitekta Branislav Mitrović.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;