INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Ni rušenja kuća, ni legalizacije

17.03.2016. | K. M. - M. V. | Novosti

Kuće smeštene neposredno uz Aerodrom „Nikola Tesla“, u naredne dve godine neće biti srušene, ali neće moći ni da budu legalizovane! Žitelji ovog dela Surčina, koji već duže vreme strahuju da će izgubiti svoje domove zbog izgradnje nove aerodromske piste, imali su sastanak sa predstavnicima Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, koji su im ulili nadu da ipak neće ostati bez krova nad glavom.

- Predlog je da se uradi nova studija izvodljivosti i da se problem reši kroz izmenu plana detaljne regulacije ili izradu novog plana posebne namene – kaže Stevan Šuša, predsednik Skupštine opštine Surčin. - Ovaj proces će malo potrajati, pa bi u najboljem slučaju sve moglo da se reši za nešto manje od dve godine. U međuvremenu, meštani koji ovde žive nemaju razloga za brigu, jer nijedna kuća neće biti srušena.

Šuša dodaje i da će, dok se pitanje izgradnje piste ne reši, proces legalizacije skoro 700 kuća mirovati. To znači da niko neće moći da uđe u proces ozakonjenja svog objekta, bar dve godine, dok nadležni ne naprave novi plan za rešavanje sporne situacije.

Traže i da se skrati pista...

Plan detaljne regulacije, kojim je predviđena izgradnja nove aerodromske piste, datira još iz 1973. godine. Ugroženi stanari su zbog toga izašli u javnost i sa nekoliko stručnih predloga poput skraćivanja piste sa 3.500 na 3.000 metara ili njenog delimičnog pomeranja „malo ulevo“...

Skoro sve građeno bez papira

Skoro sve sporne kuće su izgrađene bez neophodnih papira. Pojedine parcele na kojima su objekti u katastru nepokretnosti se vode kao poljoprivredno zemljište, ali su planovima predviđene za saobraćaj. Uprava aerodroma je zbog objekata u nebezbednoj zoni podnosila prijave Opštini Surčin.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;