INFONET-468X60-BANNER

Pod krovom pijaca market i restoran

26.02.2016. | G. Novaković | Novosti

Palilulska pijaca, smeštena neposredno ispod Tašmajdana, kroz koju godinu mogla bi da postane svojevrsni muzej hrane. Rešenje za njenu potpunu rekonstrukciju već je urađeno, prvi radovi počeće najkasnije početkom 2017. godine, a gradnja ne bi trebalo da traje duže od 18 meseci.

Prvi čovek JKP „Gradske pijace“ Ivan Sočo ističe da Beograd zaslužuje zatvorene centre za trgovinu hranom, i to po ugledu na - Barselonu. Ipak, koncept novog ruha jedne od centralnih prestoničkih tržnica biće nalik na roterdamske.

- Palilulska pijaca sigurno će privući turiste, što i jeste naš cilj otkako smo počeli obnove – kaže Sočo. - Njena funkcionalnost nam je imperativ, a ispoštovaćemo i aspekt atraktivnosti. Prema ambicioznom nacrtu, ova tržnica postaće „srce i duša komšiluka“. Bez proširenja, ali potpuno novog izgleda, skroz pokrivena, na njoj će se naći za svakoga ponešto - stari duh pijace, supermarket i restoran pod jednim krovom.

Glavni ulaz biće iz Ulice Ilije Garašanina, a parking za kupce nalaziće se sa strane Ulice 27. marta. Kompleks je zamišljen kao zatvorena hala sa modularnim boksevima, nalik buticima hrane. Tu će se naći magacini, prostor za pripremu proizvoda, ali i rampa koja vodi na galeriju, gde će biti zanatski proizvodi i restoran.

Papiri koče Banovo brdo

Iako je još prošlog leta bila najavljena obnova pijace na Banovom brdu, od ozbiljnijih radova neće biti ništa.

- Imovinski problemi koče naše planove – priča Sočo. - Čak 60 odsto pijačnog platoa vodi se kao vlasništvo Narodne banke Srbije, a ona ga nikada nije koristila. Ipak, doterali smo deo sa mlečnim proizvodima i postavili zaštitu od vetra.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


TUPLEX SRB
TUPLEX SRB
BEOGRAD-ZEMUN
www.tuplex.rs

ATM
ATM
SUBOTICA

PIRAMIDA
PIRAMIDA
SREMSKA MITROVICA
www.piramidasm.rs

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.com

XELLA SRBIJA
XELLA SRBIJA
LAZAREVAC-VREOCI
www.xella.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;