INFONET-468X60-BANNER

Samolepljiva FPO krovna folija BauderTHERMOPLAN SK

23.02.2016. | Gradjevinarstvo.rs

Paul Bauder GmbH & Co. KG, proizvođač krovnih sistema za hidroizolaciju, toplotnu izolaciju i ozelenjavanje krova, na tržište donosi membranu BauderTHERMOPLAN SK 15 i SK 18 – samolepljivu, visokokvalitetnu FPO-PP krovnu membranu. Na ovaj način objedinjuju se prednosti laganih folija sa jednostavnim i brzim postavljanjem bez dodatnih prodora/učvršćenja. Tako se velike površine lakih industrijskih krovova i hala mogu dugotrajno hidroizolovati na siguran i ekonomičan način.

Učvršćenje jednoslojnih sintetičkih membrana u određenim tačkama ili linijski omogućava dilataciju krovnog sistema bez prednaprezanja. Sa novom membranom BauderTHERMOPLAN SK 15/ SK 18, Paul Bauder GmbH & Co. KG kombinuje već dokazan kvalitet sintetičke membrane BauderTHERMOPLAN na bazi FPO-PP i tehniku jednostavnog samolepljivog postavljanja za sigurnu i ekonomičnu hidroizolaciju ravnih krovova velikih površina.

Kvalitet i najveća efikasnost
BauderTHERMOPLAN je savremeni visokokvalitetni hidroizolacioni sistem na bazi FPO-PP sa posebnim ojačanjem visoke zatezne čvrstoće i već godinama u praksi dokazuje svoju izvrsnost.
Samolepljivi sloj na posebnoj tkanini koja služi kao izravnavajući sloj i nalazi se između samolepljive mase i hidroizolacione folije, pretvara BauderTHERMOPLAN u samolepljivi BauderTHERMOPLAN SK. BauderTHERMOPLAN SK u potpunosti je kompatibilan sa folijama BauderTHERMOPLAN T i BauderTHERMOFIN F.

BauderTHERMOPLAN SK – kombinacija sa mnogo prednosti
Kombinacija karakteristika kvalitetne i ekološki prihvatljive FPO krovne membrane sa tehnikom samolepljivog postavljanja čini novu hidroizolacionu membranu BauderTHERMOPLAN SK još efikasnijom.

Ona omogućava:

  • lepljenje na površini krova sigurno od udara vetra,
  • oblikovanje celom površinom lepljenih priključaka,
  • brzo postavljanje bez probijanja površine mehaničkim učvršćivanjem,

i pruža

  • izvrsno trenutno lepljenje i
  • dugotrajno prianjanje i spajanje sa podlogom.

BauderTHERMOPLAN SK 15/ SK 18 membrane proizvode se u debljini 1,5 odnosno 1,8 mm i širini 1,5 m, sa 2 uzdužne ivice bez tkanine i lepka. Takođe su dostupne i dodatne trake u širini 75 cm sa 1 uzdužnom ivicom bez tkanine i lepka.

Brzo postavljanje
SK označava „samolepljivo“ (nem. selbstklebend), a time vrlo brzo i jednostavno postavljanje na površini, naročito na PIR toplotnu izolaciju kaširanu aluminijumom, ali i na prethodno pripremljenu podlogu od OSB ploča ili lima u području atika/vertikala. Krovna membrana se odmota do polovine rolne, iseče se zaštitna folija i paralelno skida sa rolne dok se membrana pritiska na podlogu čistom i širokom posebnom metlom ili valjkom. Dodatne samolepljive trake širine 75 cm idealne su za brzi priključak na atiku ili vertikale. Pri tome se dodatne trake najpre oblikuju i saviju, zaštitna folija iseče skladno sa odstojanjem i korak po korak skida dok se membrana pritiska na podlogu.

Efikasno sistemsko rešenje za višenamensku upotrebu
BauderTHERMOPLAN SK 15 i SK 18 ima širok spektar upotrebe, od industrijskih i komercijalnih građevina pa sve do terasa i balkona na stambenim zgradama. Visokokvalitetne FPO membrane otporne su na uticaj atmosferilija i hemikalija, podnose visoka mehanička opterećenja, kompatibilne su sa bitumenom i otporne na prodor korena zbog čega su idealne za lake krovne konstrukcije.

Distributer za R. Srbiju:
KONSTRAKTA BAU d.o.o. Zagorska 34/20 Beograd
062 558 431; konstraktadoo@gmail.com; www.bauder.rs www.bauder.de

Paul Bauder GmbH & Co. KG
Porodična firma Paul Bauder GmbH & Co. KG iz Štutgarta vodeći je proizvođač krovnih sistema u Evropi. Porodica rukovodi firmom više od 150 godina. Firma Bauder, na jednom mestu, nudi kompletna rešenja i materijale za zaptivanje, izolaciju, ozelenjavanje, kao i poboljšanje energetske efikasnosti, i sa poverenjem nudi projektantima, investitorima i izvođačima najbolja rešenja za njihove krovove.
Svaki četvrti ravni krov i svaki peti kosi krov je u Nemačkoj pokriven Bauderovim materijalima.
Firma zapošljava oko 900 radnika koji rade u glavnoj fabrici u Štutgartu i u pet drugih fabrika u Bohumu, Landsbergu blizu Halea, Ahimu, u blizini Bremena, Bernsdorfu i Švepnicu kod Drezdena. Šest prodajnih jedinica u Nemačkoj i firme ćerke u 13 zemalja osiguravaju stalnu podršku kupcima.

Bauderov kontakt:
Matija Ivoković
BAUDER D.O.O.
I.G. Kovačića 54, Vukovar
+385 32 416 916; +385 32 416 796; info@bauder.rs

Skladište Zagreb:
Savska ulica 114c, Ivanja Reka

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;