Još dve stambene kule u "Beogradu na vodi"

08.02.2016. | M. T. Kovačević | Novosti

Pripremni radovi na izgradnji projekta "Beograd na vodi", prema rečima gradonačelnika Siniše Malog, ove godine biće užurbani. A novina je da će se pored već najavljenih građevina, od jeseni zidati još dva stambena solitera.

Velika "žit" dizalica za robni transport biće uklonjena do juna. A upravo to je preduslov da se oslobodi prostor za još dve stambene kule. Njihova izgradnja počela bi na jesen ove godine, za Studio B najavio je Siniša Mali.

Kako "Novosti" saznaju, prema planu, na ovom delu zemljišta zidaće se objekti od preko 60 metera. I prema usvojenom planu, oni će biti namenjeni za stanovanje.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Koliko već danas počinje ispitivanje terena na lokaciji gde će se nalaziti visoka kula. Stručnjaci posebnim instrumentima proveravaju da li u zemljištu ima zaostalih bombi. Potom, počinje postavljanje šipova i zemljani radovi.

Pored toga za ekstraluksuzni hotel "W" završava se projekat. Građevinske mašine počeće da kopaju temelje u maju ili junu. Do tada će se znati i kada će biti gotov projekat za veliki tržni centar, koji će biti najveći u ovom delu Evrope.

Iako je bilo najavljeno da će se "Lastina" stanica izmestiti u martu, ovaj posao obaviće se do juna. Autobusi će od sredine leta polaziti iz Bloka 42. Investitor treba da odluči da li će se na prostoru današnjeg terminusa nalaziti objekti poslovne namene ili će to biti stambene zgrade. Po planu, može i jedno i drugo.

Kao što je i ranije najavljeno, svi građevinski poslovi povereni su domaćim firmama. Neimari na prve dve kule biće operativci "Enegroprojekta".

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...