INFONET-468X60-BANNER

Niče most između Bratunca i Ljubovije

04.12.2015. | V. Mitrić | Novosti

Radovi na izgradnji mosta na Drini, između Bratunca i Ljubovije, u punom su zamahu, u šta se na gradilištu uverila i naša ekipa. Neimari beogradskog „MBA-Ratka Mitrovića“ rade pristupne puteve, od šljunka, do mosta. Uveliko su odmakli i radovi na izgradnji zaštite za stope.

- Radovi idu po planu – rekao je Vladimir Tolimir, glavni inženjer preduzeća „MBA-Ratko Mitrović“, koji nadgleda posoa koji rade i majstori i stručnjaci.

Radovi su počeli pre nešto više od mesec dana, kada ih je ozvaničio predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, sa predsednikom RS Miloradom Dodikom i predstavnicima Ljubovije i Bratunca.

- I po radu mašina i ljudi, i po onome što je urađeno više je nego jasno da će u predviđenom roku naša lepa često plahovita Drina biti premošćena – kaže Miposlav Mićić, predsednik opštine Ljubovija. - Lokalna vlast će uraditi sve što treba da pomogne.

Vidoje Jovanović, pomoćnik predsednika opštine Ljubovija, koji je više od decenije „bio bitku“ za novi most koji treba da poveže Ljuboviju i Bratunac, odnosno Srbiju sa RS i BiH, kaže da sve ide valjano na zadoovoljstvo i sreću ljudi sa obe obale Drine i svih onih koji su vezani za ovaj pravac.

Čekanje

- Stari gvozdeni most je davno dotrajao, njime ne mogu da saobraćaju ni teretna vozila, nema mogućnosti za carinjenje, pa novi most i mi i komšije preko Drine čekamo „kao ozeblo sunce“ – kaže Jovanović.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;