Počinje izgradnja novog mosta na Dičini

20.11.2015. | Tanjug

Radovi na izgradnji novog mosta na Dičini u Brđanima u gornjomilanovačkoj opštini počeće u ponedeljak, 23. novembra, a rok za njihov završetak je 60 dana.

Na mestu postojećeg, koji je tokom prošlogodišnjih majskih poplava teško oštećen, biće sagrađen nov armirano-betonski most.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Vrednost investicije iznosi oko 20, 6 milioan dinara bez PDV-a, dok je izvođač radova je preduzeće „Meta Balkan“ koje će poslove izvoditi zajedno sa valjevskim kompanijama Intramont i GP „Kompresor ING“, i beogradskom firmom GIP „Konstruktor“. Projektnu dokumentaciju za izgradnju sačinio je Saobraćajni institut CIP.

Predsednik opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković izrazio je očekivanje da će izvođač maksimalno iskoristiti pogodne vremenske prilike i intenziviranjem radova završiti izgradnju mosta i pre ugovorenog roka. Mirković se zahvalio meštanima Brđana na strpljenju i razumevanju.

Inače, nakon oštećenja mosta u Brđanima postignut je dogovor da građevinsko preduzeće „Planum“ izvrši njegovu sanaciju, jer je isti koristio za potrebe izgradnje Koridora 11. Opština Gornji Milanovac trebalo je da obezbedi potrebnu projektnu dokumentaciju, što je i uradila tokom prošle godine.

Međutim, kako su u međuvremenu nastala nova oštećenja na mostu, konstatovano je da most nije moguće rekonstruisati, već da treba izgraditi novi na reci Dičini.

Gornjomilanovačka opština je u saradnji sa Kancelarijom za pomoć i obnovu poplavljenih područja obezbedila finansijska sredstva za izgradnju mosta u Brđanima iz Fonda solidarnosti EU.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Đorđe 14.10.2021.
Radio bi 2 vikend kuće na Zlatiboru unutraš...
Kamenorezac 11.10.2021.
NIje poskupeo kamen, možete proveriti na sa...
Ivan 06.10.2021.
Sve je to ok. Ali da su bar vratili put u p...
ljuba 29.09.2021.
Hajde da danas analiziramo ocene izvodljivo...
Savic 27.09.2021.
Jedno od najlepiših i najpoželjnijih naselj...