INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Postavljanje vodovodne mreže u Stepojevcu

30.09.2015. | Tanjug

U beogradskom naselju Stepojevac, u ulici Velimira Vece Lesandrića, danas je puštena u rad novoizgrađena deonica vodovodne mreže, a kako je rečeno, od ukupno 42 domaćinstva, do sada je 17 priključeno na vodu.

Gradski menadžer Goran Vesić rekao je da je u toj ulici postavljeno 1.900 metara vodovodne mreže, da je prvih 17 domaćinstava dobilo vodu i da će u narednom periodu će i ostala domaćinstva biti priključena.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Nastavljamo da radimo punim tempom – rekao je Vesić i dodao da tri ekipe rade svakodnevno na postavljanju vodovoda u Stepojevcu, a četiri ekipe u naselju Vrbovno.

Vesić očekuje da će polovinom sledeće godine 1.000 domaćinstava iz Stepojevca biti priključeno na vodovod i isto toliko iz Vrbovna.

- Verujem da ćemo na taj način uspeti da rešimo jedan od najvećih problema koji imaju ova sela – naglasio je Vesić.

Kako je istakao, Grad Beograd je za taj posao izdvojio više od milion evra, a građani sami plaćaju participaciju na rate. Vesić je naveo da Grad Beograd na taj način pokazuje da sve delove grada tretira na isti način, i da ne postoje delovi koji su važniji od nekih drugih.

- Mislim da konkretnim potezima i u Lazarevcu i u Barajevu, Obrenovcu, Grockoj, Sopotu, Mladenovcu... Pokazujemo da ti delovi grada koji su, nažalost bili zapostavljeni u prethodnom periodu, sada imaju prioritet i da grad puno ulaže u infrastrukturu – rekao je on.

Gradski menadžer je takođe ukazao na problem kanalizacije i istakao da je nema trećina Beograda, što je, kako je dodao, problem koji će Grad Beograd rešavati u narednom periodu.

Zamenik predsednika opštine Lazarevac Bojan Stević rekao je da je, što se tiče pijaće vode, taj deo Stepojevca bio ugrožen kako leti, tako i zimi.

- Ljudi koji žive ovde nisu imali vodu za piće ni leti ni zimi – rekao je on i zahvalio Gradu Beogradu na izdvojenim sredstvima.

Kako je rekao, zahvaljujući tome što je grad uložio sredstva, i sama opština Lazarevac je uložila sredstva za širenje vodovodne mreže. U narednom periodu, dodao je, severni i severoistočni deo Lazarevca, odnosno više od sedam mesnih zajednica sa 15.000 stanovnika, dobiće vodu i tako biti u ravnopravnom odnosu sa ostalim delovima Beograda.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;