INFONET-468X60-BANNER

„Swisslion“ gradi turističko-sportski kompleks u Trebinju

17.09.2015. | Press – Republika Srpska

Kompanija „Swisslion Takovo", čiji je predsednik Rodoljub Drašković, obezbedila je početnih 20 miliona KM za gradnju turističko-sportskog kompleksa na lokaciji Dražin Do-Volujac u blizini Trebinja, potvrdio je finansijski direktor „Swisslion“ Trebinje Tomo Bokić.

Bokić je istakao da je kompanija već poslala pismo namere gradonačelniku Trebinja Slavku Vučureviću, u kojem je zatraženo omogućavanje rešavanja imovinskih odnosa i kupovinu zemlje da bi projekat bio pokrenut u što skorijem roku.

On je napomenuo da će se kompleks prostirati na 80 hektara i da je u proceduri osnivanje novog preduzeća sa osnovnim kapitalom od 20 miliona KM, dodajući da će u vlasničkoj strukturi kompleksa biti sva proizvodna preduzeća sistema „Swisslion“ – od Vršca, Beograda, Milanovca, Skoplja do Trebinja.

- Projekat bi trebao da bude realizovan do kraja 2018. godine i to kroz dve faze – rekao je Bokić i pojasnio da će prva faza, koja ima delimičnu projektnu dokumentaciju, obuhvatati izgradnju akva-parka i sportskih sadržaja: terena za košarku, fudbal i zatvorenog olimpijskog bazena.

Bokić kaže da bi prva faza trebalo da bude završena do početka turističke sezone 2016. godine, ali samo ukoliko budu obezbeđeni nepohodni administrativni poslovi i kupi zemlja na kojoj bi bio građen kompleks. On je naveo da je u drugoj fazi predviđena gradnja hotelsko-smeštajnih kapaciteta.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;