INFONET-468X60-BANNER

Pančevo: Besplatni urbanistički planovi za tradicionalne crkve

29.07.2015. | Novosti

Tradicionalne crkve i verske zajednice u Pančevu moći će ubuduće da na svoj zahtev budu oslobođene plaćanja izrade urbanističkih projekata koji se rade u „Direkciji za izgradnju i uređenje grada“, prenosi RTV Pančevo. Reč je o Dopuni odluke Nadzornog odbora Direkcije, koju je usvojilo Gradsko veće.

O zahtevu tradicionalnih crkava i verskih zajednica za oslobađanje plaćanja izrade urbanističkog projekta odlučiće se na Gradskom veću, a na taj način omogućiće se izrada urbanističkog akta bez naknade JP „Direkcija“.

Podnosioci zahteva bi imali obavezu da snose troškove pribavljanja svih potrebnih uslova koji su neophodni za izradu jednog urbanističkog projekta.

Direktor JP „Direkcija“ Nenad Stanojević je pojasnio da se pod tradicionalnim i verskim zajednicama podrazumeva pet crkava na teritoriji grada Pančeva i dve verske zajednice.

- U pitanju su Srpska pravoslavna crkva, Rimokatolička crkva, Slovačka evangelička crkva, Reformatska hrišćanska crkva i Evangelička hrišćanska crkva. Od verskih zajednica reč je o islamskoj i jevrejskoj zajednici – precizirao je on. - Ko god od njih podnese zahtev Gradskom veću, nakon usvajanja ove odluke, ukoliko ona bude usvojena, Gradsko veće može, a ne mora, da da saglasnost da se te crkve, odnosno verske zajednice oslobode plaćanja izrade urbanističkih projekata, što je oko 70 do 80 hiljada dinara.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;