INFONET-468X60-BANNER

Gde je "šumadijski izlaz" na Koridor 11?

07.07.2015. | B-92

Većina gradova Šumadije izlazak na auto-put Beograd-Južni Jadran imaće u Takovu, objavila je gornjomilanovačka gradska uprava. Zbog toga su, kako se navodi, preduzete mere da se izgrade pristupne saobraćajnice od Gornjeg Milanovca.

Ilustracija (www.pixabay.com)

U Takovu se završava saobraćajna petlja gde će se uključivati vozila iz Gornjeg Milanovca, koji je udaljen deset kilometara, a zatim iz Kragujevca, kao i delova Topole, Aranđelovca, Mladenovca i Rudnika.

Zbog toga je u opštini Gornji Milanovac utvrđena trasa pristupnog puta do Takova i o tome sue danas obavešteni Vlada Srbije, Ministarstvo saobraćaja i Preduzeće „Putevi Srbije“, kako bi radovi počeli na vreme.

Saobraćajni institut CIP predložio je tri varijante puta od Gornjeg Milanovca, a posebna radna grupa odabrala je priključak sa Ibarske magistrale u selu Nevade, čime teretni saobraćaj potpuno zaobilazi grad.

Kako je objasnio Desimir Jovanović, član radne grupe, potrebno je izgraditi 4.640 metara novog puta koji će se u Srčaniku uključiti na postojeću saobraćajnicu za Požegu i Suvobor. Procenjena vrednost radova na ovoj trasi, na kojoj će biti izgrađena i tri mosta ukupne dužine 370 metara, iznosi 7.650.000 evra.

Predsednik opštine Gornji Milanovac Milisav Mirković rekao je agenciji Beta da taj priključak na Koridor 11 prevazilazi lokalni značaj i da je potrebno preduzeti pripremne radove za izgradnju.

- Vrednost ovih radova odgovara našem godišnjem opštinskom budžetu i neophodno je da se na nivou Republike planiraju sredstva za pristupnu saobraćajnicu – rekao je Mirković.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;