INFONET-468X60-BANNER

Modernizacija niškog Aerodroma

06.07.2015. | A. S. | Južne vesti

Nakon dolaska Wizz Air-a u Niš i uvećanja broja putnika, gradske vlasti planiraju da rekonstruišu prilazni put, otvore fri-šop i prošire carinski terminal.

Frekvencija saobraćaja i ljudi se znatno uvećala, a kako kaže gradonačelnik Niša Zoran Perišić gužve ima i na carinskom terminalu na koji stiže roba onih preduzeća koji je prevoze avionom.

- Desetak miliona dinara će Grad uložiti da proširi carinski terminal i obezbedi veći prostor za sve kamione, koji dolaze u sve većem broju da se njihov teret ovde ocarini – kaže Perišić.

Gradonačelnik kaže da je izdat i nalog za rekonstrukciju ulice koja od kružnog toka na Bulevaru 12. februara vodi do Aerodroma.

- Preduzeće za puteve koje radi na teritoriji Opštine Crveni Krst trebalo bi da obnovi ovu deonicu. Ona je dosta frekfentna, a asfalt je propao tako da ćemo i time malo da ulepšamo i olakšamo putnicima – kaže Perišić.

U toku je i nabavka za signalizaciju, kako bi Aerodrom bio vidljiviji, a i putnici bi u čekaonici trebalo da dobiju nove pogodnosti.

- Očekujemo da se u narednih tridesetak dana postane funkcionalan i deo namenjen odlazećim putnicima sa fri-šopom. da ponudimo onima koji idu iz Niša i neke uspomene na Niš, jer će tu biti prisutna i „Turistička organizacija Niša“ – rekao je Perišić.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;