SFSOPLATE-468X60-BANNER

POLET-970X250-BANNER

Beograd: Počeli radovi na rekonstrukciji Prekršajnog suda

16.06.2015. | Tanjug

Ministar pravde Nikola Selaković otvorio je radove na rekonstrukciji zgrade Prekršajnog suda u Beogradu, koji bi trebalo da budu završeni na jesen, i poručio da su prekršajni sudovi jedni od najopterećenijih, ali i najefikasnijih, o čemu svedoče rezultati.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Nakon završetka radova, zgrada će u potpunosti biti adaptirana za potrebe smeštaja svih sudija i ostalih zaposlenih u Prekršajnom sudu za Beograd, koji se trenutno nalazi na 14 različitih lokacija.

Selaković je u izjavi novinarima istakao da je Prekršajni sud u Beogradu jedan od najvećih sudova koji trenutno ima 91 sudiju, a pred Skupštinom Srbije je predlog za izbor još 11 sudija.

Kako je istakao, Prekršajni sud u Beogradu se sada nalazi na 14 lokacija na kojima ima samo 67 sudnica. Međutim, dodao je, u naredna četiri meseca, Prekršajni sud će u zgradi koja se trenutno rekonstruiše, dobiti 105 novih sudnica, odnosno „biće jedan sudija na jednu sudnicu“.

- Od jeseni će se sve dešavati ovde, pa neka bude makar 14 puta efikasniji rad suda od jeseni i mi se nećemo buniti – poručio je ministar i istakao da će Prekršajni sud u Beogradu prvi put dobiti dostojanstven i dobro uređen prostor za rad sudija i osoblja.

Ocenjujući da je sistem prekršajnog sudstva dobar primer reformisanja sudskog sistema, Selaković je naveo da na leto počinje i izgradnja novog objekta Prekršajnog suda u Raškoj, kao i da će se graditi Prekršajni sud u Pančevu...

Gradski menadžer Goran Vesić rekao je da je važna svaka investicija na teritoriji grada, pa tako i rekonstrukcija zgrade suda na kojoj rade domaće firme, što će zaposliti domaću industriju.

Vesić se zahvalio Ministarstvu pravde na naporima koje preduzimaju da zgrada Prekršajnog suda bude renovirana, a istakao je i da Grad ima dobru saradnju sa tim sudom koji često pita za savet u donošenju različitih odluka.

Investicija je vredna oko 200 miliona dinara, a projekat se sprovodi u saradnji sa USAID-om koji je obezbedio 53,7 miliona dinara, dok je ostatak novca iz budžeta.

Inače reč je o zgradi bivšeg Petog opštinskog suda u Ustaničkoj 14, koja je podignuta još 1976. godine, a osim potrebnih radova na sanaciji i adaptaciji koji će biti izvedenni, planirana je i nabacka i opremanje objekta neophodnim nameštajem, računarskom tehnikom, bezbednosnom i drugom opremom neophodnom za funkcionisanje Prekršajnog suda.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


TOYOTA-300X250-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nikola 03.09.2024.
Prodje jun odavno, djubra i napustenih pump...
Maja Gavric 23.08.2024.
Moram priznati da sam malo zatecena ovim re...
Marko 19.08.2024.
Bravo, i hvala za edukativni tekst
Antihrist 19.08.2024.
Opet Kraljevo osta poslednja rupa na sviral...
Milan 12.08.2024.
Šteta što prvo nije napravljena pruga BG - ...

;