INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Novi izgled Nove Pazove

15.12.2014. | RTS

U poslednja dva meseca centar Nove Pazove je jedno veliko gradilište, ali će do kraja godine ovo mesto dobiti potpuno novi izgled. Vrednost svih investicija je 120 miliona dinara, a novac je obezbeđen iz opštinskog budžeta.

Centar i okolne ulice Nove Pazove uskoro će izgledati mnogo lepše, ali mnogo je važnije što su završeni i veliki radovi koji se ne vide. Zamenjene su vodovodne azbesne cevi, postavljena je nova kišna kanalizacija, a sve električne i telefonske intstalacije sada se nalaze ispod zemlje.

Urađeni su široki trotoari, biciklističke staze, izgrađena su nova parking mesta. Sve će dobiti još lepši izgled na proleće kad olista i procveta 140 drvorednih sadnica, 70 ukrasnih stabala i oko 1500 žbonova i ruža.

Meštani kažu da su veoma zadovoljni i da je bilo krajnje vreme da se uredi i njihovo mesto, jer već dugo čekaju da Nova Pazova zablista novim sjajem.

„Direkcija za izgradnju i uređenje“ Stare Pazove ravnomerno razvija i uređuje sva okolna mesta. Tako je već završeno uređenje centra Starih Banovaca, rekonstruišu se i ulice u Novim Banovcima u kojima je izgrađen i vrtić za 180 dece, a u Golubiincima je počela izgradnja sportske hale.

Nedeljko Kovačević, direktor „Direkcije“ kaže da su u protekle dve godine mnogo uložili i u obnovu svih verskih objekata u opštini.

- Imamo projekte pomoću kojih apliciramo za novčana sredstva, ali uglavnom svoje radove finansiramo iz budžeta i preko obveznica. Prioritete određujemo tako što sagledamo kompletno stanje u svim našim naseljenim mestima, saslušamo želje i potrebe građana i u zavisnosti od raspoloživog novca ispunjavamo želje. Vodimo računa da svi dobiju ravnomerno, jer niko ne sme da bude zapostavljen u našoj opštini – kaže direktor „Direkcije za izgradnju i uređenje“ opštine Nedeljko Kovačević.

Kompanija „Delheze“ finansirala je izgradnju kružnog toka na putu Nova Pazova-Stari Banovci, što je izuzetno važno za sve buduće investiture koji ovde grade svoje proizvodne pogone i distributivne centre, što će doprineti i zapošljavanju novih radnika.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;