INFONET-468X60-BANNER

Pirot: Izvođač radova na novom mostu uveden u posao

12.12.2014. | PlusOnline

Procedura za izgradnju mosta na Drugom ringu, završena je potpisivanjem ugovora između Ministarstva privrede, Opštine Pirot i glavnog izvođača radova – „Preduzeća za puteve Zaječar“, čime je izvođač i zvanično uveden u posao.

„Rok za završetak radova na izgradnji mosta na Drugom ringu sa pristupnim saobraćajnicama je 180 dana“, kaže Branislav Kostić, direktor „Direkcije za izgradnju“ i napominje da u ugovoru postoji klauzula koja predviđa produženje roka u slučaju nepovoljnih vremenskih prilika.

- Izvođač je uveden u posao, tokom zime prema najavama biće izrađeni određeni elementi betonske konstrukcije, a ideja konstruktora je da temelje mosta urade na licu mesta, dok će glavni nosači biti urađeni u nekom zatvorenom prostoru. Paraleno sa izgradnjom mosta radiće se i pristupne saobraćajnice. Paralelno će se radiditi most, pristup mostu sa pazarske i sa tijabarske strane. U okviru uređenja pristupnih saobraćajnica biće urađene trotoarske površine, ivičnjaci, ulična rasveta, a preko mosta će preći gradski toplovod, koji če vovezati kotlarnici Centrala na energanu Senjak – kaže Kostić.

Most na Drugom ringu imaće tri kolovozne trake, ukupne širine 9 metara i jednu pešačku stazu sirine 2 metra sa nizvodne strane mosta.

- Vrednost izgradnje mosta je 122 miliona dinara, od cega je Opstina Pirot iz budzeta izdvojila sredstva od 68 miliona, ostalo su sredstva Ministarstva privrede. Cilj lokalne samouprave je da se i preostali deo Drugog ringa završi u nekom realnom roku, kako bi se taj prsten oko grada kompletirao. Rešavamo određene imovinsko-pravne sporove, kako bi sve to mogli da realizujemo – ističe Kostić.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;