Pirot: Izvođač radova na novom mostu uveden u posao

12.12.2014. | PlusOnline

Procedura za izgradnju mosta na Drugom ringu, završena je potpisivanjem ugovora između Ministarstva privrede, Opštine Pirot i glavnog izvođača radova – „Preduzeća za puteve Zaječar“, čime je izvođač i zvanično uveden u posao.

„Rok za završetak radova na izgradnji mosta na Drugom ringu sa pristupnim saobraćajnicama je 180 dana“, kaže Branislav Kostić, direktor „Direkcije za izgradnju“ i napominje da u ugovoru postoji klauzula koja predviđa produženje roka u slučaju nepovoljnih vremenskih prilika.

- Izvođač je uveden u posao, tokom zime prema najavama biće izrađeni određeni elementi betonske konstrukcije, a ideja konstruktora je da temelje mosta urade na licu mesta, dok će glavni nosači biti urađeni u nekom zatvorenom prostoru. Paraleno sa izgradnjom mosta radiće se i pristupne saobraćajnice. Paralelno će se radiditi most, pristup mostu sa pazarske i sa tijabarske strane. U okviru uređenja pristupnih saobraćajnica biće urađene trotoarske površine, ivičnjaci, ulična rasveta, a preko mosta će preći gradski toplovod, koji če vovezati kotlarnici Centrala na energanu Senjak – kaže Kostić.

Most na Drugom ringu imaće tri kolovozne trake, ukupne širine 9 metara i jednu pešačku stazu sirine 2 metra sa nizvodne strane mosta.

- Vrednost izgradnje mosta je 122 miliona dinara, od cega je Opstina Pirot iz budzeta izdvojila sredstva od 68 miliona, ostalo su sredstva Ministarstva privrede. Cilj lokalne samouprave je da se i preostali deo Drugog ringa završi u nekom realnom roku, kako bi se taj prsten oko grada kompletirao. Rešavamo određene imovinsko-pravne sporove, kako bi sve to mogli da realizujemo – ističe Kostić.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...