Nastavljena gradnja sportske hale u Senti

25.08.2014. | Dnevnik

Sportska hala u Senti, čija je izgradnja započeta pre četiri godine u Narodnoj bašti, biće završena do kraja oktobra ove godine, kada će biti predata na upotrebu sportistima i građanima Sente.

Ovo je saopštio član Opštinskog veća Sente Viktor Varga, ujedno demantujući spekulacije da se parket u hali podiže, obrazloživši i razloge zbog kojih je došlo do zastoja u gradnji.

- Posle kraćeg zastoja zbog tragičnog događaja, kada se, prilikom kopanja rova za kanalizaciju obrušila zemlja i usmrtila jednog radnika i zastoja uzrokovanih vremenskim neprilikama, nastavljeni su radovi na izgradnji sportske hale – izjavio je Varga.

On je dodao da su u završnoj fazi preostali radovi na izgradnji kanalizacione mreže, vodovoda i uređenje parking prostora kraj hale

- Duži zastoj imali smo zbog obimnih padavina, koje su raskvasile tlo, pa bi ga teška mehanizacija, koja obavlja završne radove izrovala. To bi uslovilo dodatne radove i menjanje tla, što nije jeftino niti je po ugovoru – kaže Varga.

Zbog izgradnje parkinga srušen je objekat u kome su bile prostorije Vaterpolo kluba „Senta”.

- Prostorije Vaterpolo kluba „Senta” nalazile su se u opštinskom objektu,koji je bio predviđen za rušenje prilikom početka gradnje hale. Istovremeno, potpisali smo ugovor sa „Fondom za kapitalna ulaganja AP Vojvodine“ da se izgradi novi prostor za potrebe kluba. Međutim, kako su u Fondu za kapitalna ulaganja, zbog nedostatka novca, odustali od gradnje novog objekta, Vaterpolo klubu „Senta” smo kao privremeni smešaj ustupili prostorije u Domu pionira i prostoriju u gradu, koje će koristiti dok ne dobiju prostorije u novoj sportskoj hali – objašnjava Varga.

Gradnja sportske hale u Senti započeta je 2010. godine, sredstvima „Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine“. Objekat zauzima površinu od 5.000 kvadratnih metara, sa tribinama koje će moći da prime 1.700 gledalaca.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mladen 20.08.2019.
Mogao je put za Cacak i preko Panceva, srec...
Nikola K. 12.08.2019.
Oni koji to rade nisu normalni. Taj kip je ...
Goran 10.07.2019.
Kada ce da se uradi put Sremska gazela u Do...
Dragana Tošić 27.06.2019.
Poštovani, molim Vas za kontakt firme u S...
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...