Novi set za strukturno modelovanje "Mola3"

16.05.2019. | Gradjevinarstvo.rs

Prateći popularnost svoja prva dva seta za strukturno modelovanje, Mola Model je pokrenuo i kampanju za „Mola Structural Kit 3“ na Kickstarteru. „Mola3“ uvodi kablovske strukture u sistem praktičnog strukturalnog učenja, integririšući se sa prethodna dva seta. Pošto su Mola setovi dizajnirani kao jedinstveni modularni sistem, novi komplet se može kombinovati sa prethodna dva (povezani su preko magneta), kako bi se modelirale konstrukcije uz pomoć dvojezičnih uputstava, kao što su „Sydney Harbour Bridge“ ili londonski „Stansted Airport“.

Novi set za strukturno modelovanje

Novi set za strukturno modelovanje "Mola3" (foto: Mola Model)

„Mola1“ je bila najuspešnija crowdfunding kampanja (kampanja koju finasira veći broj ljudi) u Brazilu u vreme objavljivanja. Međutim, kada je izašla „Mola2“ prestigla je taj rekord. Preko 8.000 ovih prethodnih setova prodato je u više od 70 zemalja.

„Mola3“ sadrži 237 novih delova koji proširuju mogućnosti prethodna dva izdanja, što je potpuno kompatibilno. Novi kablovski elementi, priključci i poluge za ojačanje omogućavanju istraživanje sistema kao što su: viseći mostovi, kablovski mrežni sistemi i tensegriti strukture.

Novi set za strukturno modelovanje

Novi set za strukturno modelovanje "Mola3" (foto: Mola Model)

Mola modeli daju korisnicima priliku da steknu praksu i iskustvo u razumevanju apstraktnih strukturnih koncepata. Eksperimentisanjem sa različitim delovima, modelari mogu iz prve ruke da vide simulaciju sa naučno tačnim strukturnim svojstvima.

Novi set za strukturno modelovanje

Novi set za strukturno modelovanje "Mola3" (foto: Mola Model)

Brazilski arhitekta Márcio Sequeira de Oliveira stvorio je Mola kao opipljiviji pristup učenju o različitim vrstama konstrukcija i od tada je usvojen kao deo nastavnog plana i programa u srednjim školama i na univerzitetima. Set je jednostavan i dovoljno intuitivan da mogu da ga koriste i oni koji nisu stručni ili kako bi se reklo dobar je i za „rekreativnu upotrebu“. Služi svakome ko želi da sazna više o zgradama i konstrukcijama koje okružuju naš svakodnevni život.

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Veoma sam zadovoljan sa vašim solarnim sist...
Miloš 01.01.2020.
Ona trolejbuska okretnica, koju je neki "mo...
SAŠA 23.12.2019.
Ovo je dokaz da građane ne treba uzimati mn...
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...