Staklene pregrade

17.06.2018. | Gradjevinarstvo.rs

Poslodavci sve više uočavaju prednosti all-in-glass pregrada budući da štede dragoceni prostor i omogućavaju prodor prirodne svetlosti, što stimulativno utiče na raspoloženje zaposlenih.

Želeći da maksimalno iskoriste dnevnu svetlost, dizajneri enterijera se najčešće odlučuju za staklene pregrade. Staklo enterijer čini elegantim, otvara prostor i omogućava veću interakciju među zaposlenima, podržavajući tako timski rad. Različiti multifunkcionalni sistemi za staklo zahtevaju manje mesta nego klasični zidovi, a prostor se lako može transformisati i podeliti u skladu sa željama investitora. Poslovni prostori mogu se brendirati peskiranjem ili folijama za staklo s digitalnom štampom. Vertikalni stakleni zidovi se mogu iskoristiti i kao table za pisanje.

U ponudi kompanije CASA - Custom Art & Solutions Alternative može se pronaći prvoklasan arhitektonski okov i sistemi pametnih rešenja za implementaciju u eksterijeru i enterijeru.

HSW
Sistemi za staklo mogu se koristiti i za izloge maloprodajnih objekata s klatno-vratima koja su integrisana u staklenu pregradu. Klizni stakleni pregradni zidovi „HSW“, proizvod su novije tehnologije i idealni su za ugostiteljske objekte, zimske bašte ili izloge u tržnim centrima. Prednosti su im višestruke: omogućavaju panoramski pogled, nema vertikalnih okova i podnih prepreka. Sistem se izrađuje po meri. Maksimalna visina panela prevazilazi slične sisteme na tržištu i dostiže do 4.000 mm, dok širina jednog panela može biti do 1.250 mm a na jednom parking mestu trpi opterećenje do 1.000 kg. Dužina staklenog zida je neograničena.

 

 

ALEXA I MR
Sofisticirana tehnologija laganih aluminijumskih štokova „Alexa“ i „MR“ aluminijumskih profila laka je za implementaciju bilo da su u pitanju jednostavni ili kompleksni sistemi staklenih pregrada. Karakteriše ih ugradnja po principu „suve montaže“ što ih čini idealnim i za kasniju adaptaciju. „Alexa“ svojim širokim asortimanom može odgovoriti na bilo koju situaciju kada su u pitanju staklene pregrade i vrata. Svi tipovi „Alexa“ profila mogu se kombinovati sa kolekcijom okova nemačkog proizvođača Dorma za staklena vrata.

 

 

 

WCP
Raznovrsnu primenu ima i aluminijumski stezni profil – „WCP“. Perfektno odgovara svim slobodnovisećim staklenim elementima ili kompletnim zidovima od stakla. Odlikuje ga jednostavna ugradnja a namenjen je za kaljeno sigurnosno staklo debljine od 8 do 19 mm. Završna obrada je moguća u svim tonovima po RAL karti, a standardna je eloksirani aluminijum (EV1) i satinirani inoks (SSS). Sistemi profila „MR22“, „MR28“ i „WCP“ mogu se integrisati sa kliznim ili pivot vratima.

 

 

AGILE
Za ograničen prostor preporučuju se elegantni sistemi staklenih fiksnih pregrada u kombinaciji sa kliznim drvenim ili staklenim vratima, poput „Agile 150“. Transparentni stakleni frontovi s minimalno vidljivim okovima mogu se montirati na zid ili na plafon.

Stručni tim firme CASA – Custom Art & Solutions Alternative stoji na raspolaganju za sva pitanja i spreman je da pruži kontinuiranu razvojnu i postprodajnu podršku.

 

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Darko 14.07.2020.
Ima stanova bez seče šuma. Samo je ovde mul...
Саша 30.06.2020.
Имам проблеме које сте описали. Две куће у...
Darko 22.06.2020.
Težište gužve će se preneti na raskrsnicu K...
Milan 16.06.2020.
Na zgradi u ulici Stanislava Sremčevića 1 u...
Bozo Ristanović 15.06.2020.
U periodu od pet godina nakon izgradnje hid...