Arhitektonski biro Herzog & de Meuron je transformisao stanicu žičare na švajcarskoj planini Česerug u drveni konzolni restoran. Zgrada odražava nasleđe Alpske arhitekture i poseduje smrču lokalnog porekla koja obmotava ovu stanicu žičare izgrađenu 1970-tih godina.
Restoran Česerug je smešten u skijaškom odmaralištu unutar švajcarskog regiona Togenburg, na nadmorskoj visini od oko 2.260 metara. Sve dok žičara nije prvi put postavljena 1972. godine, područje Čurfirsten planinskog venca, koji broji sedam vrhova, uključujući Časerug, je bilo u velikoj meri nedostupno. Postojeći restoran je bio deo stambenog projekta koji je prvobitno služio za smeštaj građevinskih radnika.
Nova struktura ima kosi krov koga nose razgranati drveni stubovi, a velike staklene površine nude odlične poglede na Alpe. Ugrađeni drveni nameštaj dodaje na rustičnom kvalitetu unutrašnjosti bez stvaranja osećaja mešavine stilova.
Restoran Česerug je među najmanjim projektima čuvenog arhitektonskog biroa Herzog & de Meuron, urađen nakon velikih projekata kao što je Muzej umetnosti Perez u Majamiju, SAD, i paviljone izgrađene za potrebe Svetske izložbe u Milanu.