Prefabrikovani zidni paneli bi mogli da preokrenu izgradnju, smanjujući vreme gradnje na pola

28.05.2015. | Inhabitat

Postaknuti uverenjem da su tradicionalni sistemi gradnje nepotrebno trošenje vremena, energije i resursa, kompanija Låda Cube je razvila modularni zid koji skraćuje vreme izgradnje na pola. Demontažni izolovani paneli (DIPS - Demountable Insulated Panels) sa sistemom pera i žljeba se sklapaju za par minuta tako da stvaraju čvrste zidove koji se lako mogu rekonfigurisati tako da odgovaraju promenama bilo kog prostora.

Demontažni izolovani paneli su prefabrikovani elementi napravljeni od krutih spoljnih delova sa penom usendvičenom između njih. Ovi prefabrikovani komadi se mogu postaviti zajedno tako da formiraju zidove, krovove, pa čak i podove, što zahteva znatno manje vremena nego tradicionalne metode gradnje.

Zidovi imaju sistem pera i žljeba koji im omogućava lako spajanje, a neki komadi takođe dolaze opremljeni sa svim potrebnim elektro i KGH instalacijama, tako da oni ne moraju da se seku ili buše radi provlačenja kablova.

Kao primer koliko brzo ovi komadi mogu da se montiraju, salonski model kompanije - koji ima 6 metara kvadratnih površine i meri oko 2,8 x 2,4 x 2,4 metara - je sklopljen od strane dvoje ljudi za manje od 40 minuta, a zatim demontiran u istom vremenskom periodu.

Ovi jedinstveni izolovani ziodovi imaju dodatnu korist: sposobnost da budu rekonfigurisani. Ako ste se ikada igrali sa Lego kockicama (ili sličnim igračkama koje se spajaju), sigurno ste primetili da oni mogu biti rastavljeni kako bi se ponovo sastavili novi oblici. Zidovi kompanije Låda Cube mogu da urade to isto, tako da enterijeri mogu biti prilagođeni i izmenjeni da odgovaraju promenljivim zahtevima.

Pošto su zidovi dobro izolovani, poslovni prostor lako može biti pretvoren u sobu za bebu ili dečiju sobu kako porodica raste, a zidovi obloženi sa fleksibilnim barijerama protiv buke su idealni za životni prostor bučnije porodice.

Mnoštvo različitih površinskih obrada za DIPS panele su dostupne, tako da one mogu biti promenjene i ažurirane kada god da je to potrebno. Od aluminijumskih šindri i bukovog drveta do poliranog akrilika i veštačkog stakla, 100% izmenjive obrade omogućavaju ažuriranje svakog prostora tako da odgovara menjajućem načinu života i estetskim preferencijama.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


GROLIT-RAD
GROLIT-RAD
BEOGRAD-OSTRUŽNICA
www.grolitrad.rs

BRAMS
BRAMS
KUČEVO-RABROVO
www.brams.rs

BAN-INOX
BAN-INOX
STARA PAZOVA-NOVI BANOVCI
www.ban-inox.rs

PIRAMIDA
PIRAMIDA
SREMSKA MITROVICA
www.piramidasm.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Milan 09.10.2019.
Da, sve je to lepo u teoriji. Međutim kao i...
Maxs 24.09.2019.
Pa neka plate 50€ i neka prijave radnike na...
Darko 23.09.2019.
Teško da će neko južno od Save da se vraća ...
Шумадинац 16.09.2019.
1. Смедерево - Зрењанин - Кикинда - Хоргош....