INFONET-468X60-BANNER

Ultra uska pristupačna LG kuća podstiče otvoreni život

18.05.2015. | Fresh Home

LG kuća u Edmontonu u Kanadi je pristupačna ultra uska kuća koja ohrabruje otvoreni život. Arhitektonski biro Thirdstone Inc. je projektovao strukturu sa prozorima punih spratnih visina i sa dvorištem kao jedinim elementom koji pruža neki stepen privatnosti sa kosom ogradom koja do određenog stepena štiti objekat od spoljašnjih pogleda.

Ova uska kuća, smeštena na uskoj parceli od 7,6 metara širine i 42,6 metara dužine, je širine od samo 5,2 metara. Kako bi maksimizirali korisni prostor, arhitekte su predložile projekat koji bi tretirao svoju ograničavajuću lokaciju i veličinu na ekstremni način i postao dom za porodicu kojoj ne smeta svakodnevno otkrivanje svojih životnih navika sa spoljnim svetom.

Prizemlje kuće smešta glavni stambeni prostor, uključujući dnevnu sobu, trpezariju i kuhinju, dok gornji spratovi smeštaju spavaće sobe i više privatnije prostore. Sklapajući stakleni zid omogućava stanarima da otvore svoju dnevnu sobu ka spoljašnjosti i spoje je sa dvorištem okrenutim ka jugu.

Korišćenje velikih staklenih površina je obezbedilo velikodušnu količinu prirodnog osvetljenja u enterijeru i omogućilo korisnicima da prošire svoj dom u dvorište i da koriste otvorene prostore kao deo svog životnog prostora. Što se tiče materijala, arhitekte su koristile povoljne vlaknocementne panele i kedrovinu kako bi stvorili topao domaći prostor.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;