INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Energetski pozitivne kuće u nizu napajaju bostonsku elektromrežu sa obnovljivim izvorima energije

18.05.2015. | Dezeen

LEED Platinum sertifikovane kuće u nizu „Roxbury E+“, delo arhitektonskog biroa Interface Studio Architects (ISA), utiru put ka energetski efikasnom stanovanju u Bostonu, SAD.

Energetski pozitivne kuće su završene u saradnji sa lokalnom građevinskom kompanijom Urbanica, a one su stvorene kao deo gradskog programa E+ Green Building program. Energetski pozitivne kuće uključuju mnoge zelene tehnologije, kao što su solarni paneli, zeleni krovovi, sakupljanje kišnice i trostruko zastakljene prozore.

Kompleks „Roxbury E+“ se sastoji od četiri kuće u nizu, od kojih svaka ima na vrhu po 39 solarnih panela koji mogu da proizvedu više energije (oko 10.000 kilovata godišnje) nego što će vlasnicima verovatno biti potrebno.

Kuće su projektovane sa pasivnim solarnim principima radi smanjivanja potrošnje energije. Prozori visoke efikasnosti, dupla izolacije i energetski efikasni uređaji smanjuju zavisnost zgrada na električnu energiju. Štaviše, vlasnici kuća mogu prodati višak energije gradskoj elektromreži.

Trospratne kuće u nizu poseduju pametnu i savremenu fasadu koja je izrađena od metalnih i drvenih panela. Svaka soba ima tri spavaće sobe, dva kupatila i jedan toalet, velika dvorišta i terase na gornjem nivou.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;