INFONET-468X60-BANNER

Par koristi merdevine kako bi se kretao po svojoj tokijskoj „Nindža“ kući

11.05.2015. | Inhabitat

Par iz Tokija je 2012. godine angažovao arhitektonski biro Hiroyuka Shinozaki Architects kako bi rekonstruisao njihov dom od 70 metara kvadratnih i pružio im savremeni prostor koji povećava unutrašnji prostor koji se koristi i kao dom i kao studio.

Japanske arhitekte su odgovorile na ovaj zahtev stvarajući nekonvencijalni dizajn koji se sastoji od niza lebdećih etaža kojima se pristupa preko mreže merdevina. Ali, kako je kuća dobila nadimak „Nindža“?! Saznajte u nastavku.

Godine 2013, par koji je naručio renoviranje, Tacumi Terado i njegova žena Hanae, je razgovarao sa CNN-om o svom domu. Odgovarajući na pitanje o odsustvu unutrašnjih zidova, podnih ploča sa rupama koje su stabilizovane sa nizom trodimenzionalnih stubova, par je rekao da se oseća kao da dobijaju sve veću kondiciju jer moraju da budu okretni kao nindže kako bi pristupili različtim spratovima. Dajmo im nekoliko godina još i sigurni smo da će verovatno biti crni pojas.

Arhitektonski biro Hiroyuka Shinozaki Architects je projekat prvobitno nazvao Kuća T. Oni su rekli da viseća rasveta osvetljava sve nivoe kuće, iako odsustvo zidova i šuplja unutrašnjost optimizuje prirodno osvetljenje i neguje prirodnu ventilaciju.

Ostale funkcije su ugrađene kako bi se postigla ona vrsta vrhunskog upravljanja prostorom koji su Japanci savladali.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;