INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

„Stepenice“ - maleno švedsko sklonište sa zelenim karakteristikama

09.03.2015. | Inhabitat

Mi u redakciji portala Gradjevinarstvo.rs obožavamo malene domove i skloništa, a ovaj novi projekat švedskog arhitektonskog biroa Belatchew Arkitetker za brend JABO nije izuzetak. Ovo maleno prefarbikovano drveno sklonište, nazvano „Stepenice“, poseduje zasađene stepenice koje vode do fantastične krovne terase sa koje možete uživati u prirodi.

Prema birou Belatchew Arkitetker, sklonište „Stepenice“ je malena kuća sa velikim prostorima. Izgrađen isključivo od visokokvalitetnog sibirskog ariša, ovaj dom je projektovan tako da iskoristi što je više moguće od spoljašnjih prostora.

On se sastoji od jedne prostorije okrečene u belu boju u unutrašnjosti, kao i od zasađenih stepenica na spoljašnjoj strani koje vode do krovne terase gde stanovnici mogu uživati na suncu, povetarcu i pogledima.

Stepenice i krovna terasa su bezbedna za decu i opremljena sa pocinkovanom ogradom. Sa obiljem skladištenog prostora sakrivenog unutar malenog volumena, objekat može biti pretvoren u modernu gostinsku kuću, studio ili baštensku šupu. Njegova montažna spoljašnja kuhinja ima i lavabo sa vodovonim i kanalizacionim instalacijama, a tu je i dovoljno sakrivenih mesta za skladištenje baštenske opreme i namirnica.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;