INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

„Sealoch“ kuća je udoban prefabrikovani dom u škotskim brdima

22.01.2015. | Inhabitat

„Sealoch“ kuća je privatna prefabrikovana rezidencija sagrađena za par koji je želeo udoban novi dom sa prekrasnim pogledima na zaliv u Škotskoj.

Ona se može pohvaliti sa ekološkim sistemom za razmenu toplote, solarnim panelima, podovima od drveta i tri prostrane spavaće sobe. Kuća je prva privatna rezidencija projektovana od strane biroa Boutique Modern, koji je specijalizivan za modularne vikendice i baštenske kuće.

„Sealoch“ kuća je napravljena od četiri modularne komponente koje su sačinjene korišćenjem super termički izolovanih panela, koje su prethodno ožičene i postavljene sa grejnim i svetlosnim instalacijama, zajedno sa solarnim pločama i ekološkim sistemom za razmenu toplote.

Prefabrikovane komponente su prebačene na lokaciju gradnje i zatim spuštene u konfiguraciju na prethodno ugrađene tačkaste nosače, pre nego što su obložene sa održivim drvetom i cinkom. Celokupni proces gradnje je trajao manje od pet meseci.

Otvoreni prozračni dnevni prostor ima oblasti za kuvanje i ručavanje, čitanje i opuštanje. Velika vrata se otvaraju ka izdignutom drvenom tremu koji nadgleda zaliv Loh Brum. Dnevna soba ima peć na drva i trpezariju koja može da primi šestoro ljudi, a koja poseduje ručno građeni sto i prozore koji nadgledaju zaliv.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;