INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Hamburg planira da izgradi javne zelene površine na vrhu bučnog autoputa

14.01.2015. | Inhabitat

Javni zeleni prostori u obliku tri nova parka će uskoro prekrivati veći deo čuvenog Auotbahn-a (nemačkog autoputa), dok on prolazi kroz Hamburg. Putna mreža dugačka preko 12.000 kilometara prolazi kroz centar Hamburga, deleći grad na zapadni i istočni deo sa bučnim saobraćajem.

Projekat, razvijen od strane Ministarstva za urbanizam i zaštitu životne sredine Republike Nemačke, predviđa zatvaranje pojedinih delova trase autopua sa zelenim krovovima koji pozivaju meštane da uživaju u novim zelenim i bujnim pejzažima.

Pored razbijanja kontinuiteta Hamburga, vozila na autoputu prolaze kroz grad, dižući prašinu, prljavštinu, zagađivače i stvarajući buku u naseljima koji ga okružuju. Kao deo predstojeće zelene mreže, koja će stvoriti više parkova i staza u gradu, vlada će graditi maske na tri odvojene deonice autoputa koji će pretvoriti puteve ispod u tunele na čijem se vrhu nalaze tri bujna parka.

Prva faza projekta će stvoriti mrežu livada, biciklističkih staza i zajedničkih bašta koji će biti dostupni javnosti. Redizajn će pokrivati 3 kilometara autoputa, dajući 24 hektara novog zelenog prostora stanovnicima Hamburga.

Po završetku, novi parkovi će takođe postići rast stanovništva stvaranje novih tihih područja za gradnju kuća. Nemačka vlada predviđa da oko 2.000 novih domova može biti izgrađeno oko parka. Realizacija projekta će započeti ove godine sa gradnjom dva „krova“ autoputa, dok je završetka celokupnog projekta zakazan za 2022. godinu.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


SET
SET
ŠABAC
www.set.rs

MERIS
MERIS
BEOGRAD-PALILULA
www.meris.rs

LAYHER
LAYHER
BEOGRAD-ZEMUN
www.layher.rs

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.com

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;