INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Koliba od recikliranih materijala inspirisana japanskim minimalizmom

19.11.2014. | Inhabitat

Ova jednostavna koliba za spavanje u Kaliforniji je projektovana od strane arhitektonskog biroa Simple Shelter Texas, a napravljena je od recikliranih materijala i sadrži samo krevet, nekoliko stolica i peć na drva. Ovo savrešeno malo utočište je inspirisano sa Šinto hramovima u Japanu i navelo nas je da sanjamo o leškarenju par dana u ovoj kolibi u sred 40 jutara zemlje.

Ova koliba od recikliranog drveta je izgrađena od strane kompanije Simple Shelter Texas na parceli od 40 jutara u Kaliforniji, Sjedinjene Američke Države. Počevši sa gomilom odbačene drvene ograde i nekim drugim recikliranim drvetom, Viktor Samers je izgradio ovo jednostavno sklonište kako bi smestio krevet i stolice, a prostor čak i ima mesta za peć na drva.

Samers je graditelj jedinstvenih, prilagođenih baštenskih struktura korišćenje povraćenog i recikliranog materijala. On prikuplja odbačeno drvo i pažljivo planira svoje projekte kako bi smanjio otpad i troškove gradnje.

Originalna inspiracija za ovu kolibu je došla od Šinto hramova i želje za što jednostavnijim mestom za odmor i kontemplaciju. Koliba je smeštena na četiri debla od po 60 santimetara debljine i može joj se pristupiti preko rustičnih merdevina.

Svi materijali su reciklirani i povraćeni, osim krova, koji je profilisani lim koji je kupljen u gvožđari.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;