INFONET-468X60-BANNER

Možete li primetiti nadogradnju na ovom londonskom domu?

24.10.2014. | Dezeen

Možda niste primetili malo proširenje ovog londonskog doma, pa pogledajte još jednom pažljivije. Malo proširenje biroa Gianni Botsford Architects ima transparentne zidove koji ga čine gotovo nevidljivim.

Nazvan „White on White“ (Belo na belo), projekat obuhvata biblioteku i radnu sobu obavijenu u neoukvireno staklo što ga čini praktično nevidljivim u odnosu na prvobitni objekat. Unutrašnja i spoljašnja rasveta transformiše dodatak u više mat strukturu noću.

Arhitekte su projektovale nadogradnju kao jak i prepoznatljivi prostor koji ostaje neprimetan kada se gleda spolja. Cilj je bio dematerijalizacija sobe pomoću belih zidova i omotača napravljenog od stakla bez okvira sa belim štampanim linijama na prozoru. Zahvaljujući tim linijama, pogledi na novi deo kuće preko kanala su ometeni, ali ga noću osvetljenje pretvara u više neprozirni volumen.

Prostor je spušten u tlo i ima centralno pozicionirani sto u nivou tla oko koga je ostatak prostora organizovan. Sto i stolice, zidovi i podovi bele boje su napravljeni od površinskog materijala poznatog pod brendom Corian, koji osvežava prostor.

Stakleni zidovi i krov su napravljeni od ojačanih panela koji su povezani sa strukturalnim silikonom. Bele spejseri i trake stvaraju vizuelnu gradaciju koja omogućava vizuelno proširenje prostora različito u zavisnosti od doba dana.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;