INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Bujna vertikalna bašta donosi svež vazduh u enterijer ovog restorana u Lisabonu

15.10.2014. | Design Milk

Bujna vertikalna bašta površine 113 metara kvadratnih je nikla u „Espaço Espelho d'Água“ - novom restoranskom/galerijskom/koncertnom prostoru koji se nalazi pored reke u Lisabonu, Portugal.

Vertikalni vrt je delo kompanije Vertical Garden Design i ona se obavija oko četiri zida kuhinje koja je ubačena u otvoreni prostor renoviranog paviljona iz 1940-tih godina. Nekoliko prozora proviruje kroz bujno zelenilo, pružaju poglede u kuhinju i sa jedne strane zgrade na drugu.

Strana okrenuta ka baru je zasađena sa raznim vrstama fikusa, begonija, streptokarpusa i ripsalisa, stvarajući kompaktni pačvrok zajedno sa cvećem i šarenim lišćem. Sa više raspoloživog prostora, suprotni zid karakterišu različite vrste Araceaea, od kojih neki rastu u poprilično velike primerke koji će za godinu, dve imati lišće impresivne veličine. Takođe, nekoliko drugih biljaka, kao paprat postavljen u uglovima, će dostići zreli, kaskadni oblik tokom vremena.

Kraće strane vertikalnih bašti imaju vrata za pristup kuhinji. Jedna strana je zasađena sa velikim brojem biljaka Plamenac i Adam tamnih listova, koji stvaraju neobičnu obojenost, dok druga strana smešta neke singularne biljke koje će razviti snažan karakter kako rastu.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;