INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Kuća bašta otporna na zemljotrese u Japanu

11.09.2014. | Inhabitat

Ova prelepa kuća u Sakuri u Japanu je mnogo više od kuće sa baštom, ona je naime bašta sa kućom. Projektovana od strane arhitektonskog biroa Yamazaki Kentaro Design Workshop, ova porodična kuća se sastoji od pet uzastopnih kubičnih prostora, koje sve odlikuju providni prozori od poda do plafona.

Ova karateristika ne samo da donosi puno prirodne svetlosti unutra, već donosi unutra spolja. I pride je kuća izgrađena da izdrži zemljotrese, što je važan bonus u Japanu.

Smeštena u Sakuri-ši, u prefekturi Čiba, ova brilijantna kuća pruža stanarima utisak da žive u ograđenoj bašti. Takođe poznata i kao Kuća u bašti, ona ima velike prozore oko celog oboda, tako da je porodica u stalnom odnosu sa otvorenim prostorom. Bašta je vidljiva dok ljudi kuvaju, čitaju, igraju se ili se kupaju. Jednostavno rečeno, ona je uvek vidljiva.

Osunčana kuća u Sakuri je dugačka i sastoji se od pet blokova ili prostora, od kojih je svaki blago pomeren u odnosu na sledeći. Iako su blokovi povezani tako da formiraju dugački otvoreni prostor, svaki od njih ima svoju funkciju.

Ovaj modularni dizajn ne samo da pruža stanarima definisani funkcionalni prostor, već i pomaže da struktura bude čvršća, pa čak i otporna na zemljotres.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;