IZOLACIJA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Čaojang Park Plaza uvodi prirodu u uže gradsko jezgro Pekinga

06.05.2014. | Gizmag

Kineski arhitektonski biro MAD je počeo rad na novom ambicioznom projektu koji ima za cilj da doda malo prirode užem gradskom centru Pekinga. Čaojang Park Plaza obuhvata komercijalne, kancelarijske i stambene zgrade - sve sa visokim stepenom održive tehnologije - a biro MAD se nada da će projekat postići LEED Gold sertifikaciju po završetku 2016. godine.

Čaojang Park Plaza se gradi pored jednog od najvećeg javnog parka u Pekingu, na zemljištu koje meri približno 3 hektara. Biro MAD se oslanjao na tradicionalne kineske pejzažne slike radi dobijanje inspiracije, a projektom dominira veliki par asimetričnih kuli koje se uzdižu do 120 metara u visinu i imaju za cilj da podsećaju na neravne planinske vrhove. Oni su okruženi sa četiri poslovne zgrade koje liče na rečno kamenje, a pored njih projekat predviđa i dve velike stambene zgrade.

Održive tehnologije koje su predviđene od strane biroa MAD obuhvataju obilje prirodne svetlosti, inovativni sistem prečišćavanja vazduha, kao i pasivni ventilacioni sistem koji će, sudeći prema najavama, biti integrisan u okviru fasade.

Avaj, finiji detalji još uvek nedostaju u ovoj ranoj fazi projektovanja, ali renderi pokazuju zeleni i futuristički kompleks, i biro navodi jaku želju za uspostavljanjem projekta koji će uvesti šumu u centar Pekinga - što nije mali podvig i stvar za grad koji je jedan od najzagađenijih na svetu.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;