Najnoviji projekat Tadao Andoa - Teatrino Palate Grasi u Veneciji

17.10.2013. | Dezeen

Čuveni japanski arhitekta Tadao Ando dodao je auditorijum sa vijugavim betonskim enterijerom u okviru Palate Grasi (Palazzo Grassi) - savremeni centar umetnosti koji je smešten unutar palate iz osamnaestog veka u Veneciji, Italija.

Teatrino (auditorijum) je treća faza projekta renoviranja Palate Grasi Tadao Andoa, koja je sada u vlasništvu tajkuna Fransoa Pinaulta. Nakon konvertovanja glavne zgrade i prateće Punta della Dogana u savremene umetničke galerije, Ando je dodao ovaj dodatni objekat kao mesto za konferencije i performanse.

Zakrivljeni betonski zidovi odvajaju auditorijum kapaciteta 220 mesta od recepcije, garderobe i magacinskog prostora, pružajući prazno platno na kome se mogu kačiti umetnička dela ili projektovati filmovi.

Rasveta je ušuškana oko ivica spuštenog plafona u glavnom holu, dok trouglasti svetlarnici nude izvore dnevne svetlosti. Teatrino zauzima prostor koji je nekada slušio kao bašta palate. U skorije vreme je funkcionisao kao pozorište, ali je zatvoren za javnost 1983. godine.

Jedino je fasada prvobitne zgrade ostala nepromenjena, dok je nova struktura podignuta iza nje.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Katarina 18.04.2021.
Kada i gde se moze konkurisati za subvencij...
PERA 17.04.2021.
Kada I gde mogu da konkurisem
Milan 17.04.2021.
Ljudi, prvo pažljivo pročitajte vest pa ond...
Sasa 17.04.2021.
Molim vas obavestite kad je prijava za subv...
Latinka 16.04.2021.
Gde mogu da se prijavim za stolariju pošto ...